1. HABERLER

  2. SSK

  3. Beklenen Müjde Geldi! SSK Girişi Olanlara 2 Bin 200 TL Veriliyor! Kimlere Ödeme Yapılacak?
Beklenen Müjde Geldi! SSK Girişi Olanlara 2 Bin 200 TL Veriliyor! Kimlere Ödeme Yapılacak?

Beklenen Müjde Geldi! SSK Girişi Olanlara 2 Bin 200 TL Veriliyor! Kimlere Ödeme Yapılacak?

SGK’nın uyguladığı sigortalı bir şekilde çalışan yakınları vefat eden kişiler adına verilecek olan bir yardımdır. Bu yardımı alabilmek için birinci dereceden yakınınızın vefat etmiş olması gerekiyor. Kişi ölümünden önce beyan ettiği kişiler de bu yardımı almaya hak kazanır. SGK’dan büyük müjde SSK girişi olan kişilere 2 Bin 200 TL para yardımında bulunuyor. İşte tüm detaylar…

A+A-

SGK’nın uyguladığı sigortalı bir şekilde çalışan yakınları vefat eden kişiler adına verilecek olan bir yardımdır. Bu yardımı alabilmek için birinci dereceden yakınınızın vefat etmiş olması gerekiyor. Kişi ölümünden önce beyan ettiği kişiler de bu yardımı almaya hak kazanır. Cenaze için verilen SGK yardımı için sigortalı olarak çalışırken vefat etmek gerekir. Öncelik ölen kişinin eşi ve çocuklarına verilirken vefat eden kişinin eşi ya da çocukları yok ise cenazeyi kaldıran en yakın akrabasına ödeme yapılır.

Yardım Alma Şartları Neler?

Cenaze yardımı alabilmek için ilk olarak veraset ilamı verilmesi gerekiyor. Verilen verasetten sonra verasetin bir örneği de mutlaka SGK kurumuna teslim edilmesi gerekiyor. Verasetin ardından mutlaka bir talep dilekçesi yazılması gerekiyor.

Ölen kişinin ardından cenaze masrafları kim tarafından karşılanıyor ise yapan kişinin bunu belgelemesi ve düzenlemesi gerekiyor. Bu belgeyi ilgilenen muhtara onaylatarak teslim etmek gerekiyor. Belgeleri eksiksiz tamamladıktan sonra cenaze için gerekli yardıma başvuruda bulunabilirsiniz.

Cenaze Parası Yardımı Ne Kadar Yapılıyor?

Cenaze yardımı değişiklik gösterebiliyor. Cenaze yardım miktarı kişinin bağlı olarak yer aldığı sigortanın alanına göre farklılıklar gösterebiliyor. Hem SSK’dan hem de Bağ-Kur olarak çalışan ve hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına 2020 yılından itibaren verilen ücret ortalama 715 TL’dir. Emekli sandığı olarak çalışırken vefat eden kişilerin yakınlarına da verilen ücret 2200 TL olarak belirlendi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.