1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Beklenen Müjde Geldi! Emekliye İntibak Zammı Geliyor! İntibak Zammı Kimlere Verilecek?
Beklenen Müjde Geldi! Emekliye İntibak Zammı Geliyor! İntibak Zammı Kimlere Verilecek?

Beklenen Müjde Geldi! Emekliye İntibak Zammı Geliyor! İntibak Zammı Kimlere Verilecek?

2000 yılı ve sonrası emekli olan tüm vatandaşlar taleplerini uzun süredir dile getiriyorlar. Taleplerinin uygulanması halinde maaşlara 355 TL ücret yansıması bekleniyor. Bakanlığın konu ile ilgili çalışmalar başlattığı ve incelemeleri sürdürdüğü biliniyor. Emekli intibak haberleri hakkında detaylar sayfamızda.

A+A-

Emekliler İçin İntibak Düzenlenmesi Ne Zaman Uygulanacak?

Emekli olan yüzlerce vatandaşın son zamanlarda emekli maaşlarına birden fazla düzenleme yapıldı. Emekli aylığı olan vatandaşların ekonomik durumlarını daha iyi yapabilmek adına geçtiğimiz haftalarda emekli maaşlarına en az 1000 TL yükseltilmesi talebinde bunuldu. Ve kabul edildi. Bu adımın ardından emeklilere her dini bayram öncesi 1000 TL bayram ikramiyesi verilmesi adımı atıldı. Covid-19 salgını nedeni ile pandemi döneminde emekli olan vatandaşların maaşlarına yönelik bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile beraber emekli maaşları en alt seviyesi 1500 TL’ye kadar yükseldi. Bu düzenlemenin en önemli amacı ekonomik gücün arttırılmasıydı.

İntibak KPDK’ya Gelecek

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği intibak zammı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Memur emeklileri maaşlarında bulunan kurum kaynaklı farkın ek ödeme yapılarak bu farkın kapatılmasını ve 2000 yılından sonra emekli olan SGK, SSK, BAĞ-KUR’lular ise 355 TL olan bu açığın zam yolu ile kapatılmasını talep ediyor. Memur emeklileri 2000 yılı öncesinde emekli olan kişilere uygulanan intibak yasasının 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara da uygulanmasını istiyor.

Bilindiği üzere Türkiye’de üç farklı emekli maaş hesaplama yöntemi bulunuyor. En yüksek emekli maaş uygulaması 2000 yılına kadar emekli olan kişilere uygulanırken en düşük aylık bağlama oranına sahip yıl ise 2008 yılının Ekim ayından sonrası çalışmalara uygulanıyor. Bu nedenle 2008 sonrası sigorta süresi uzadıkça bağlanacak olan maaş miktarı da düşüyor.

Yeni Sistemde Maaşlar Artacak Mı?

Milyonlarca emekli insanı ilgilendiren ve herkesin merakla beklediği intibak yasası ile maaşlara zam gelecek. Bu neden ile intibak yasası uygulanmaya başladığı andan itibaren maaşlarda farklılık olmayacak. Ve 2000 sonrası emekli maaşı ile 2000 öncesi emekli maaş oranları eşitlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.