1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Beklenen Müjde Geldi! Çalışmayan, Dul, Yetim, Çalışan Fark Etmeden Herkese 567 TL Para Yardımı!
Beklenen Müjde Geldi! Çalışmayan, Dul, Yetim, Çalışan Fark Etmeden Herkese 567 TL Para Yardımı!

Beklenen Müjde Geldi! Çalışmayan, Dul, Yetim, Çalışan Fark Etmeden Herkese 567 TL Para Yardımı!

Paraya ihtiyacı olan vatandaşların bu yıl yüzü de cepleri de gülecek. 2020 yılında devlet tarafından verilen yaşlı ve engelli vatandaşların destek yardımları 2 bin 191 liranın üzerine çıkacak. Haberin detaylarına nutuk.com.tr sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Devlet sürekli olarak dezavantajlı bireylere yardımda bulunuyor. 2002 yılında 1,3 milyar lira olarak yaptığı sosyal yardım bütçesi 2019 yılının sonlarına doğru 55 milyar olarak gerçekleşti. Bu yıl bütçeden sosyal yardıma ayrılan miktar 69,5 milyar oldu.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar devlet tarafından desteklenerek mağduriyetleri gideriliyor. Evde bakım maaşı ve yaşlılık yardımı ile aylık toplam 2,191 TL olan vatandaş, bakıma muhtaç ise bakımını gerçekleştiren kişilere ise aylık 1,542 TL ödeme alacak. Geçtiğimiz yıllarda 460 TL yardım parası alan engelli vatandaşlar ise artık aylık 567 TL ve üzeri yardım alabilecek.

65 Yaş Üstü Vatandaşlara Gelen Zamlar

65 yaş aylığı ülkemizde yıllardır uygulanan en eski sosyal yardımlardan sadece biridir. Ülkemizde bulunan yaşlılarımızın yoksulluğa düşmesinin engellenmesi ve gerekli ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmeleri adına 65 yaş aylığı memur maaşı zammı ve enflasyon farkı ile birlikte aynı anda zamlandı.

2022 sayılı kanunun getirmiş olduğu zorunluluk ile Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir geliri olmayan ya da aylık almayan herhangi bir işte çalışmayan 65 yaşını doldurmamış vatandaşlara devlet aylık bağlıyor. Daha önceki yıllarda yapılan 65 yaş yardımı 3 ayda bir 3 aylık olarak verilirken artık aylık olarak verilmeye başlandı.

65 yaşını doldurmuş gelir kaynağı olmayan ya da geçimine yetmeyen her vatandaşa verilen yaşlılık maaşı ödemesine başvuru yapabilmek adına bazı kriterlere sahip olunması gerekiyor.

Adından belli olduğu gibi 65 yaşını geçmiş Sosyal Güvenlik Kurumundan bir güvencesi ya da ek geliri olmayan ve aylık gelirinin toplamı 607 TL’nin altında olan vatandaşlara veriliyor.

65 yaş aylığı devletin sosyal sorumluluk kapsamında yaptığı yardımları kapsayan ve her alanda yardıma devam edilen projelerdendir.

Yaşlılık maaşı geçtiğimiz Temmuz ayı ile beraber aylık 601 TL’den 637 TL’ye çıkarılmıştı. 637 TL olan yaşlılık maaşı Ocak’ta gerçekleştirilen memur maaşı kat sayısındaki artış ile aynı oranda artış gösterdi.

2002 yılında 1,3 Milyar TL olarak ayrılan sosyal yardım bütçesi 2019 yılının sonunda 55 milyar olarak belirlendi.

2020 yılında sosyal yardım bütçesi 69,5 milyar olarak ayrıldı. Devlet bu yıl 550 bin yaşlıya evde bakım desteği sundu.

Asgari ücret ile birlikte evde bakım desteği artış göstererek 1460 TL’ ye kadar yükseldi. Bu miktar ilk 6 ay için uygulanacak olan zam ile Temmuz ayında bu miktar 1519TL’ye yükselecek.

Anne ve babası vefat eden ya da anne ve babasından herhangi birini kaybeden 18 yaşını doldurmamış muhtaç durumundaki çocuklara devlet tarafından nakit para yardımı yapılmaktadır. Eğer çocuğun ebeveynlerinden sadece biri vefat etmiş ise para yardımı diğer ebeveyne yapılır. Hem anne hem de baba vefat etmiş ise ödeme çocuğa bakan kişiye yapılmaktadır. Öksüz ve yetim yardımı 2 ayda bir 150 TL olarak verilir.

Devletin 2020 yılında yaşlı ve engellilere herhangi bir karşılık beklemeden verdiği evde bakım maaşı aylık toplam 2 bin 191 TL’yi bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.