1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Beklenen müjde bakanlıktan geldi! İş arayanlara bakanlıktan 900 TL masraf parası… Başvuru şartları neler?
Beklenen müjde bakanlıktan geldi! İş arayanlara bakanlıktan 900 TL masraf parası… Başvuru şartları neler?

Beklenen müjde bakanlıktan geldi! İş arayanlara bakanlıktan 900 TL masraf parası… Başvuru şartları neler?

istihdam yardımı projesi kapsamında iş görüşmesine gidenlere 40 ve 120 TL ücret, çalışmaya başlanması durumunda 788 TL ücret ödemesi yapılacak. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden sosyal yardım alanlara ücret ödeniyor. Daha önce bakanlığa başvuru yapmış ve sosyal yardım almaya uygun görülmüş ihtiyaç sahibi olan kişiler işe girdikten sonra bu ödemelerden yararlanabilir.

A+A-

Masraf yardımı yine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. (SYDY) Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfı üzerinden yapılan yardım istihdam yardımı olarak geçiyor. Çalışabilecek durumda olan insanların istihdama katılabilmesi adına teşvik amaçlı yapılıyor.

İstihdam adı alında iş arayan herkese 900 TL destek parası verilecek. İş görüşmesi için 40 ile 120 TL çalışmaya başlaması durumunda ise 788 TL ödeme yapılacak. Başvuru için gerekli şartlar belli oldu. Ek olarak ödemelerden faydalanabilmek için Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’nda gelir testi yaptırmış olması gerekiyor. Yaptırılan test sonucuna göre belirli bir gelir seviyesinin altında olan ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan daha önce sosyal yardım almış olan vatandaşlar İstihdam Yardımından yararlanabilecek.

Başvuru şartları neler?

İstihdam yardımı desteği ne yazık ki her vatandaşa ödenmiyor. Bu destekten faydalanabilmek için 18 yaşından büyük 55 yaşından küçük olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra Sosyal Yardım Ve Dayanışma Vakfı’ndan gelir testi yaptırmanız ve bu test sonucunun belirlenen gelir seviyesinin altında olması gerekiyor. Belirlenen gelir seviyesinin altında olanların da daha önceden Aile Bakanlığından sosyal yardım almış olması gerekiyor. Eğer gelir testiniz belirlenen seviyenin altında ve daha önce herhangi bir sosyal yardım almış iseniz İstihdam Yardım ödemesinden faydalanabilirsiniz.

120 TL desteği

İlk destek iş arama ve bulma kapsamında sağlanan 40 TL’den başlayıp 120 TL’ye kadar artan ödemedir. Bu ödemeler bir yıl içerisinde en fazla 3 kez alınabiliyor. İş arama ücreti iş ararken oluşan masrafları ödeyebilmeniz adına veriliyor.

788 TL ödeme

788 TL olan ödeme bir kereliğe mahsus veriliyor. 18 ile 55 yaş arasında olan ve iş başvurusu kabul edilip işe başlayan vatandaşlara bir kereliğine ödeniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum