1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bayram Öncesi Sosyal Yardım Alanlara Yıkıcı Haber: Bayram İkramiyesi Yok
Bayram Öncesi Sosyal Yardım Alanlara Yıkıcı Haber: Bayram İkramiyesi Yok

Bayram Öncesi Sosyal Yardım Alanlara Yıkıcı Haber: Bayram İkramiyesi Yok

Aile Destek, evde bakım, SED, engelli, 65 yaş maaşı alanlar için kötü haber geldi. Bayram öncesi sosyal yardım alanlarını üzecek gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her ay düzenli olarak yaptığı sosyal yardım ödemeleri, Kurban Bayramı öncesinde merak konusu oldu.

A+A-

Aile Destek, evde bakım, SED, engelli, 65 yaş maaşı alanlar için kötü haber geldi. Bayram öncesi sosyal yardım alanlarını üzecek gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her ay düzenli olarak yaptığı sosyal yardım ödemeleri, Kurban Bayramı öncesinde merak konusu oldu. Özellikle sosyal yardım alan vatandaşlar arasında bayram ikramiyesi beklentisi yüksek olsa da bu kez alıcılara kötü bir haber geldi. İşte detaylar:

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMEYECEK

Kurban Bayramı öncesi sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği tartışılırken sonunda netleşen bir durum var: Aile Destek, evde bakım, SED, engelli, 65 yaş maaşı alanlar bayram ikramiyesi alamayacak. Bu karar, sosyal yardım alan milyonlarca vatandaşı üzecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİNDE YAPILACAK MI?

Aile Destek, evde bakım, SED, engelli, 65 yaş maaşı alanlar, ödemelerin bayram öncesinde yapılıp yapılmayacağını da merak ediyor. Şimdiye kadar bakanlık bu konuda net bir açıklama yapmasa da genellikle sosyal yardım ödemelerinin bayram öncesine alındığı biliniyor. Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'a denk gelmesiyle, bakanlık ödemeleri öne çekebilir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesi, genellikle devlet tarafından emekli vatandaşlara her dini bayram öncesinde verilir. Bu yılın miktarı 3000 TL olarak belirlendi. Ayrıca, emeklilerle birlikte dul ve yetim aylığı alanlar, sürekli iş göremezlik raporu olanlar, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve şehit yakınları da bayram ikramiyesi alacaklar. Henüz ödeme tarihleri netleşmemiş olsa da SGK'nın yakın zamanda detaylı bir bilgilendirme yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.