1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Başvurular Resmen Başladı… Bedava Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler? Bedava Tablet ve Laptop Başvuru Linki...
Başvurular Resmen Başladı… Bedava Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler? Bedava Tablet ve Laptop Başvuru Linki...

Başvurular Resmen Başladı… Bedava Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler? Bedava Tablet ve Laptop Başvuru Linki...

Okul döneminin uzaktan olması ardından pek çok öğrenci gerekli imkanlara sahip olamamasından dolayı derslere katılamamıştı ve bu nedenle 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı için kollar sıvandı. Başlatılan bu kampanya ardından pek çok vatandaş başvuruların nasıl ve nereye yapılacağını araştırmaya başladı.

A+A-

Okul döneminin uzaktan olması ardından pek çok öğrenci gerekli imkanlara sahip olamamasından dolayı derslere katılamamıştı ve bu nedenle 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı için kollar sıvandı. Başlatılan bu kampanya ardından pek çok vatandaş başvuruların nasıl ve nereye yapılacağını araştırmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapıla açıklama kapsamında 500 bin adet ücretsiz tabletin dağıtılacağı duyurulmuştu. Bu duyuru ardından vatandaşlar başvuru yapmak adına linklere ulaşmak adına araştırmalara başladı. İşte ücretsiz tablet ve bilgisayar için başvurular ve merak edilen tüm detaylar..

Ücretsiz tablet başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalar ardından pek çok vatandaş ücretsiz tabletbaşvurusu nasıl ve nereye yapılır gibi detayları araştırmaya başladı. İhtiyaç sahibi aileler için olan ücretsiz tabletler hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Bu tabletlerin tam 500 bin kişiye ulaştırılacağı bilgisi vatandaşlara verildi. Bu tabletler okul müdürlükleri tarafınca ihtiyaç sahibi olan çocuklara verilecek. Bu tabletleri almak isteyen kişilerin belirli şartları sağlıyor olmaları gerekecek. Gerekli şartları sağlayan kişiler okul müdürlüklerine giderek ücretsiz tabletleri alabilecekler.

Ücretsiz tablet şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yapılan açıklama ardından 500 bin adet ücretsiz tabletin ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtılacağı duyurulmuştu ve pek çok vatandaş da ücretsiz tablet şartları nelerdir sorusunu araştırmaya başladı. Ücretsiz tablet kampanyasından yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Tablet almak için belirli durumlar etkili olacaktır. Bu durumlar şu şekildedir:

  • Çocukların aile gelir düzeylerinin düşük olması,
  • Eğitim çağında olan kardeş sayısı,
  • Yüz yüze eğitimin devam etme durumu.

MEB ücretsiz tablet başvuru

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 500 bin adet tablet dağıtılacağı haberi ardından pek çok vatandaş MEB ücretsiz tablet başvuru linki var mı diye araştırmalara başladı. Yapılan açıklamalarda Milli Eğitim Bakanı çocukların uzaktan eğitimdeki önceliklerinin EBA olduğunu ifade etti. Ancak kaçırılan derslerin yeniden izlenebilmesi adına tabletlerin ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtılacağını dile getirdi. Yine MEB tarafından yapılmış olan açıklamalarda özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından laptop için yapılan nakdi yardımlar ile bilgisayar desteklerinin de ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaştırılacağı belirtildi. Yine tüm bunların yanı sıra EBA ve canlı dersler için tabletlerde kullanılacak olan internetin de bakanlık tarafından karşılanması adına çalışmaların devam ettiği duyuruldu. Tüm bunların yanı sıra yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda dağıtılacak olan tabletler ile ilgili olarak eni planlamalar gerçekleştirilecek.

Tabletsiz çocuk kalmasın projesi ve detaylar

İstanbul’da Esenler Belediyesi tarafından başlatılmış olan tabletsiz çocuk kalmasın kampanyası kapsamında Esenler Belediyesi’nde 10.000 kişiye ücretsiz tablet dağıtılacak. Bunun için başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar Esenler Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvurularını kolaylıkla gerçekleştirebilecekler. Bu tabletlerde yararlanmak için belirli şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir:

  • EBA’ya giremeyen öğrencilerden birisi olmak,
  • Sosyal yardım şartlarını taşıyor olmak,
  • İlkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olmak,
  • Esenler’de bir okulda okuyor olmak.

Bu şartları sağlayan kişiler 10.000 adet ücretsiz tabletten faydalanabileceklerdir. Bu tabletlerin dağıtımında öncelik 8. Ve 12. Sınıflar için olacaktır. Bir ailede eğer birden fazla öğrenci bulunuyorsa yapılan başvurularda her eve bir adet tablet verilmektedir. Tabletlerin fazla gelmesi söz konusu olursa eğer kalan tabletler de bir önceki yılın başarı durumu esas alınarak öğrencilere dağıtılacaktır.

BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YEŞİLYURT BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI

TABLET BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.