1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Başvurular Başladı! E-Devletten Başvuru Yapan Herkese Anında Para Yardımı Yapılacak! Bankaya Gitmeye Gerek Yok…
Başvurular Başladı! E-Devletten Başvuru Yapan Herkese Anında Para Yardımı Yapılacak! Bankaya Gitmeye Gerek Yok…

Başvurular Başladı! E-Devletten Başvuru Yapan Herkese Anında Para Yardımı Yapılacak! Bankaya Gitmeye Gerek Yok…

E devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların adeta anında hesaplarına paralar yatacak. Kısa çalışma ödenekleri için yeni başvuru dönemlerinin başlanması için Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen karar ile harekete geçildi. Bu konu ile ilgili aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamada bulundu.

A+A-

Salgın ile mücadele sırasında kısa çalışma uygulamasına geçen vatandaşlar için 1 Aralık itibari ile başvurular başlayacak. Günlük kısa çalışma ödenekleri sırasında vatandaşların aylık olarak kazançları baz alınırken brüt günlük ödemelerin yüzde atmış oranında sunulur. Kısa çalışma ödenekleri sırasında asgari brüt ücret tutarının 1,5 katına kadar çıkamaz.

1 ve 31 Aralık tarih arasında başvurular yapılacak. Başvuruların ardından her ayın beşinde vatandaşlara ödemeler yapılır.

30 Hazirandan önce kapsama girmeyen işyerleri de dahil oldu

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen kararın ardından hangi alanların başvuru yapabilecekleri aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı tarafından açıklandı. Korona virüs salgın döneminde 30 haziran tarihine kadar başvuru yapamayan vatandaşların da İŞKUR üzerinden başvuru yapmaları durumunda yararlanma hakları verildi.

Ödenekten önceden yararlanan iş yerleri KÇÖ talebinde bulunmalı

Bakan Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre; daha önceden ödenek alan iş yerlerinin de bunu bildirmesi gerekiyor. Tüm başvuru adımları sadece e devlet üzerinden meydana gelecek. 1 Aralık tarihi ve arından gelecek başvuru süreçleri kapsamında vatandaşlara ödemeler yapılacak.

Kısa çalışma ödeneklerinden vatandaşların yararlanabilmek için İŞKUR üzerinden başvuru yapmaları gerekir. Uygun görülme durumunda geri dönüşler yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.