1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Başvuru yapan herkese 1441 TL iade yapılacak! Kredi borcu olan ve yapılandırmak isteyenler dikkat…
Başvuru yapan herkese 1441 TL iade yapılacak! Kredi borcu olan ve yapılandırmak isteyenler dikkat…

Başvuru yapan herkese 1441 TL iade yapılacak! Kredi borcu olan ve yapılandırmak isteyenler dikkat…

Kredi ya da kredi kartı borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber sonunda geldi. 1 haziran itibari ile kredi faiz oranlarında çok fazla indirim olması ile beraber vatandaşlar direk ev almak adına bankalara gitti.

A+A-

Belirli durumlar ile yüzde ikiye kadar çıkan faiz oranları ile erken kapatma gibi farklı cezalar ödetiliyor. Şu an bankalarda yer alan ek ücretler üzerine bir yeni ücret ödemesinin eklediği daha bildirildi. Komisyon ücreti...

Daha önceden yüksek miktarda oranlar ile kredi kullanan vatandaşlar adına uygun bir şekilde yapılandırma adımlarının yer aldığı bildirildi. Kredi yapılandırma adımları sırasında yüzde bir oranı ile ücret alınması ve tüketici heyetine başvuru yapılması karşısında neler yaşanıyor? Kredi yapılandırma adımları nasıl olur ve nelere dikkat edilerek işlemlerin yapılması gerekir?

Tüketici hakem heyeti tüketicinin haklı olduğuna karar verdi.

Yaşanılan durum karşısında bankadan kredi çeken vatandaşın yapılandırma isteği sırasında yüzde bir oranı ile ücret alması karşısında tüketici başvuru yaptı. Bu anlarda yapılan başvuru değerlendirilmesi gerçekleşti ve karar bankanın aleyhine göre alındı.

On binlerce kişi kredi almak için başvuru da bulundu

1 haziran günü yapılan kredi faiz oranı indirimi ile binlerce insan kredi almak adına başvuru yaptı. Bu anlarda eklenen ek ödemeler ile bir anda faiz oranları ortalama olarak yüzde iki ye kadar çıktı.

Ek ödemelere bir yenisi daha eklendi.

Yeni gelen güncellemeler ile beraber bu oranlar üzerine

de eklendi. Yapılandırma sırasında başvuru yapan vatandaşlar için yüzde birlik bir dilim ile yasal dayanağın yer almadığı belirlendi

Emsal kararlar da alınmaya devam ediyor

Bankalar tarafından ücret alınmaması adına mahkeme tarafından kararlar verilmeye devam ediyor. Bunu talep eden bankaların usul ve yasalara aykırı bir şekilde yer alacağı bilgileri verildi.

İadesi en son yapılacak

Mahkeme tarafından alınan karara hala vatandaşlardan bankalar bu tarz ödemeler almaya devam ederse başvuru yapmalarının ardından geri iade alabilecekler. Tüketici hakem heyeti vatandaşları korumak adına bu yönde uygun bir karar verdi.

Yaşanan durum sebepsiz bir şekilde zenginleşmeye dahil oluyor

Koçal tarafından gelen açıklama sırasında fazladan ek olarak istenen bu ücretlerin sebepsiz zenginleşme olarak devam edeceğine yer verdi. Bu anlarda TÜKODER tarafından alınan karar ile de başvuru yapan kişilere 1141 TL ye kadar ödemelerin geri verileceği aktarıldı. Bu tarz işlemler sırasında hem faiz hem de komisyon alınması gibi durumlar söz konusu olamıyor.

Ödeyen vatandaşların başvuru yapması yeterli olacak

Eğer alınan emsal karar karşısında bu şekilde ödeme yapan vatandaşlar olduysa bunları geri almak adına TÜKODER içerisine başvuru yapması yeterli bir adım olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.