1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Başvurana Devlet 8.284 TL Ödeme Yapacak! Ödemeler PTT’den Olacak Başvuru Süresini Geciktirmeyin
Başvurana Devlet 8.284 TL Ödeme Yapacak! Ödemeler PTT’den Olacak Başvuru Süresini Geciktirmeyin

Başvurana Devlet 8.284 TL Ödeme Yapacak! Ödemeler PTT’den Olacak Başvuru Süresini Geciktirmeyin

Devlet başvuran herkese 8.284 TL ödeme yapacak. İşsizlere, kadınlara, emeklilere binlerce lira nakit ödemesi yapacak. Fakat başvuru şartı bulunmaktadır ve süresi bitmeden başvurmanız gerekmektedir.

A+A-

Devlet başvuran herkese 8.284 TL ödeme yapacak. İşsizlere, kadınlara, emeklilere binlerce lira nakit ödemesi yapacak. Fakat başvuru şartı bulunmaktadır ve süresi bitmeden başvurmanız gerekmektedir.

2021 senesi ile kıdem tazminatı en yüksek ücreti 8.284 TL olarak belirlendi. Özellikle kıdem tazminatını araştıranlara müjdeli haber geldi. İşten çıkartılan ve tam 5 yıl boyunca primi yatırılan bir işçi eğer haksız yere işten çıkartılırsa 41.420 TL tazminat ödemesi alacaklar.

Kıdem Tazminatı Nedir?

Kıdem tazminatı işten çıkartılan vatandaşların hakları olarak bilinmektedir. Yaklaşık 5 yıl boyunca hizmet veren bir vatandaşın işten çıkartılması halinde yaklaşık 41 bin TL civarında ücret alacaklar. Fakat kıdem tazminatı süresi bulunmaktadır ve belirtilen süre içerisinde kişilerin başvuru yapması gerekmektedir. Kişiler belirtilen süre içerisinde başvuru yaptıkları zaman ödemelerden faydalanabilecekler. Aynı zamanda kişiler maluluk maaşı bağlanmışsa ve eşinden ayrılmışlarsa kıdem tazminatı alabilecekler. Fakat sandık ve kurumlardan toptan ödeme almak için işten ayrılan kişiler kıdem tazminatından yararlanamayabilirler.

Kıdem Tazminatına Nasıl Başvuru Yapılır?

Kıdem tazminatı almak isteyen kişilerin bir takım başvuru şartı bulunmaktadır. Kişiler emekli olmayı hak ettikleri zaman iş verene bağlı şekilde en az 1 sene çalışan ve ahlak kuralları dışında da iyi niyet dışında bir sözleşme feshedildiği zaman, askerlik sebebiyle işten ayrılmak zorunda kalanlar kıdem tazminatı alabilecekler. Aynı zamanda işçinin çalıştığı işyerinin de satılması veya kısmen devredilmesi durumunda da işçiler aynı şartlar altında işyerinde çalışmaya devam edebilecekler. Eğer iş yeri satılırsa ve işçi işten çıkma durumu olursa yine kıdem tazminatı ödenecektir.

Kişiler Evlilik Sebebiyle İstifa Ederlerse Kıdem Tazminatı Alacaklar mı?

Evlilik nedeniyle çalışan kadınlar işten ayrıldıkları zaman kıdem tazminatı alabilecekler. Fakat kıdem tazminatına hak kazanmak için iş sözleşmesinin evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde yazılı olarak test edilmesi gerekmektedir. Kişiler evlilik sebebi ile işten ayrıldıkları zaman evliliğe dair kanıt belgesini işveren kişilere sunmak zorundadırlar. Kıdem tazminatı hesaplaması yaparak 30 günlük bir brüt ücreti tutarında kıdem tazminatı alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.