1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Başvuran Herkese Hibe Desteği Veriliyor! 31 Aralık 2020 Tarihine Kadar Başvuruda Bulunabilirsiniz…
Başvuran Herkese Hibe Desteği Veriliyor! 31 Aralık 2020 Tarihine Kadar Başvuruda Bulunabilirsiniz…

Başvuran Herkese Hibe Desteği Veriliyor! 31 Aralık 2020 Tarihine Kadar Başvuruda Bulunabilirsiniz…

Başvuran her vatandaşa hibe desteği verileceği açıklandı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı Kapsamında özellik ile 3 şehirdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi adına üretilen projelere 15 milyon TL destek verileceğini duyurdu.

A+A-

Konu ile ilgili başvurular 31 Aralık tarihine kadar sürecek. Konu ile ilgili açıklama yapan ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci 2010 yılından bu yana destek verdiklerini açıklayarak bölgedeki destek miktarının 550 milyon TL’ye kadar çıktığını açıkladı. Destek Sivas, Kayseri ve Yozgat bölgeleri için veriliyor.

Öncelikler Var

Programda birkaç önceliklerinin olduğunu açıkladı. Açıklamalarında şu cümlelere yer verdi; bunların başında özellikle kırsal alanda tarım ve hayvancılık odaklı kadın topluluğunun artırılması, kooperatifleşmenin desteklenerek kurumsal yapılara kavuşturulmasını hedefliyor. Ata tohumlarının geliştirilmesine de önem veriyoruz. Ülkemizde binlerce yerel ata tohumu bulunuyor. Bunların tekrar ortaya çıkması ve kaybedilmemesi için gerekli ağların kurulması için elimizden geleni yapacağız. Üretim, paketleme ve çiftçi ile buluşturma ağlarının kurulması ilk önceliklerimizden biridir.

Son Başvuru Tarihi 31 Aralık

Proje kapsamında verilen destek ödemesinden faydalanmak isteyenler için başvuruların 31 Aralık tarihine kadar devam edip 31 Aralık tarihinde sona ereceğini açıkladı. Bu kapsam da proje başına en az 250 bin en fazla ise 1 milyon TL’ye kadar destek verileceğini açıkladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.