1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Bankaya borcu olanlara müjde..! O borcu devlet ödeyecek! Kanun teklifi gönderildi
Bankaya borcu olanlara müjde..! O borcu devlet ödeyecek! Kanun teklifi gönderildi

Bankaya borcu olanlara müjde..! O borcu devlet ödeyecek! Kanun teklifi gönderildi

Banka borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren teklif “ Bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi” adı altında dün itibari ile Plan ve Bütçe komisyonuna iletildi. işte habere dair detaylar...

A+A-

Banka borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren teklif “ Bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi” adı altında dün itibari ile Plan ve Bütçe komisyonuna iletildi. CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç ile Bülent Kuşçuoğlu ve Veli Ağababa’nın imzasını taşıyan teklifin içeriği neler

CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç ile Bülent Kuşçuoğlu ve Veli Ağababa’nın imzasını taşıyan “ Bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi” dün itibari ile Plan ve Bütçe komisyonuna iletildi.

Bankalara olan borçları dolayısı ile mağduriyet yaşan pek çok vatandaşımızın derdine derman olabilecek teklifteki talepler şu şekilde:

  1. Borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların yeni kredi çekmek için konulan önlemlerin kaldırılması
  2. MTV ikinci taksitlerinin alınmaması
  3. Esnaf ve sanatkârların bankalardan 6 aylık kiraları tutarında 24 aya kadar vadeli kredi çekme imkânı sağlanması ve bu kredinin faiz giderlerinin devlet tarafından ödenmesi.

CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç ile Bülent Kuşçuoğlu ve Veli Ağababa’nın imzasını taşıyan söz konusu kanun teklifinin özeti şu şekilde: 

“Teklif ile; borçlarını ödemekte güçlük çeken gerçek ve tüzel kişilerin, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtlar engel olmaksızın yeni kredi çekebilmeleri; ertelenmiş bulunan Hazine taşınmazlarına ilişkin olarak sözleşmeye istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil bedellerinin 01/04/2020 tarihinden itibaren altı aylık döneme ilişkin olarak tahsil edilmemesi; motorlu taşıtlar vergisinin henüz ödeme zamanı gelmemiş ikinci taksitinin tahsilinden vazgeçilmesi; esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin devlet tarafından karşılanması; işyeri kira ödemelerindeki stopajın kaldırılması amaçlanmaktadır."

Sunulan söz konusu teklifin TBMM onayından geçmesi durumunda pek çok vatandaş içinde bulunduğu mağduriyetten kurtulacak.Meclisten gelen yeni teklife göre Ziraat, Halk, Vakıf, Yapıkredi, Qnb, Akbank, Denizbank ,İng, Teb, İş ve Garanti bankalarına borcu olan tüm vatandaşların söz konusu kredilerin faiz giderleri devlet tarafından karşılanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum