1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Bankaların mesai saatleri değişikliğe neden oldu! Emekli maaş ve ikramiye ödemeleri…
Bankaların mesai saatleri değişikliğe neden oldu! Emekli maaş ve ikramiye ödemeleri…

Bankaların mesai saatleri değişikliğe neden oldu! Emekli maaş ve ikramiye ödemeleri…

Türkiye bankalar birliği yönetim kurulu tarafından bayrama sayılı gün kala bayramdan önce verilecek emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili olarak açıklamalar geldi. Bir yandan da maaş, aylık ve ücret ödemeleri kapsamında salgın süreçlerine uygun bir şekilde yapılması ardından banka şubelerin çalışma sürelerinin uzatılması ile ilgili olarak yeni tavsiye kuralları alınmıştı.

A+A-

Türkiye bankalar birliği yönetim kurulu tarafından bayrama sayılı gün kala bayramdan önce verilecek emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili olarak açıklamalar geldi. Bir yandan da maaş, aylık ve ücret ödemeleri kapsamında salgın süreçlerine uygun bir şekilde yapılması ardından banka şubelerin çalışma sürelerinin uzatılması ile ilgili olarak yeni tavsiye kuralları alınmıştı. Alınan kararlar ile ilgili olarak bankaların şubelerinin uzatılması ile ilgili olarak alınan kararlar 6 Mayıs 2021 Perşembe günü itibari ile uygulamaya geçecek. Bankalar 6 ila 11 Mayıs tarihleri arasında sabah 09:00 ile 16:30 saatleri arasında hız kesmeden hizmetlerine devam edecekler.

Türkiye banka birliği tarafından gelen açıklamalar ile beraber iç işleri bakanlığı tarafından alınan tam kapanma tedbirleri genelgesi hükümleri ile bakanlık tarafından gelen açıklamalara paralel olarak 3 ila 15 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak kararları açıkladı. Bu sırada emekli maaş ile ikramiyelerinin yanı sıra maaş, aylık ve ücret ödemeler için salgın süreçlerinde alınan kararlara paralel bir şekilde yapılması ardından banka şubelerin çalışma sürelerinin uzatılması ile ilgili olarak yeni tavsiye kuralları alınmıştı. Buna uygun olarak TBB yönetim kurulu tarafından şube çalışma saatleri ile ilgili olarak yeni bir tavsiye kararı alındığına dair çarpıcı açıklamalar geldi.

Açıklama yapıldı…

Gelen açıklama sırasında; "belirlenmiş olan kurala göre üyeler, açık olarak yer alacak şubelerinde yeteri miktarda olacak şekilde personel bulundurmak üzere müşteri kabul saatlerini güncelledi. Bu tarihler 6, 7, 10 ve 11 Mayıs'ta saat 09.00-12.30 ve 13.30-16.30, arife günüise 12 Mayıs'ta saat 9.00-12.30 olarak belirlemeleri yapılacak. Geri kalan diğer günlerde şubeler içerisinde belirlenmiş olan 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verilmeye hız kesmeden bu zorlu süreçler içerisinde devam edilecektir. Toplumun, ve bir yandan da kendisinin ve çalışanların sağlığının korunması hakkında azami bir şekilde çaba gösterilmesini sağlamak kapsamında banka müşterilerinin; işlemlerinde genel olarak ATM, internet ve mobil bankacılığı gibi şube dışı olarak kullanılmakta olan kanalları tercih etmelerini arz ve teşekkür ederiz." İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.