1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bankalardan icralık araçlar satışa çıktı! Adeta sudan ucuz, yarı fiyatına satılacak…
Bankalardan icralık araçlar satışa çıktı! Adeta sudan ucuz, yarı fiyatına satılacak…

Bankalardan icralık araçlar satışa çıktı! Adeta sudan ucuz, yarı fiyatına satılacak…

Yaşanan bu zorlu günlerde bankalardan vatandaşlar için jestler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Nisan ayının son günleri gelirken bankalar adeta sudan ucuz olacak şekilde yarı fiyatına 2. El araç satışlarına başladılar. Oldukça uygun fiyatlar ile satışa çıkarılan icralık araçlar her zaman araç almak isteyen vatandaşların ilk tercileri olarak yer alıyor.

A+A-

Yaşanan bu zorlu günlerde bankalardan vatandaşlar için jestler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Nisan ayının son günleri gelirken bankalar adeta sudan ucuz olacak şekilde yarı fiyatına 2. El araç satışlarına başladılar. Oldukça uygun fiyatlar ile satışa çıkarılan icralık araçlar her zaman araç almak isteyen vatandaşların ilk tercileri olarak yer alıyor. Bankalardan satışa çıkarılan bu araçlar sayesinde herkes adeta sudan ucuz fiyatlar ile araç sahibi olabilecekler.

Yaşanan bu zorlu günlerde araç sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Ziraat bankası, Garanti, Halkbank ve Vakıfbank başta olmak üzere satışa araç çıkarak tüm bankalar fiyatlarını açıkladılar.

Bankalar aracılığı ile satışa çıkarılan icralık araçlar bu zorlu günlerde artan fiyatlardan dolayı araba almak konusunda zorluk çeken vatandaşların rahat bir nefes almasına yardımcı oluyor. Kredi ve kredi kartı borçlarından ötürü ellerinden icra yolları ile araçları alınan vatandaşların araçları satışa çıkarılıyor. Maliye aracılığı ile ya da Qnb Finansbank, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, TEB, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi gibi bankalar İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa, Adana gibi büyük iller içerisinde mevzuat ile beraber ikinci el araç satışlarına devam ediyor.

Bankalardan ikinci el araç

Banka şubeleri müşterileri tarafından bu güne kadar ödenmeyen borçlara karşılık olarak kişilerin mallarına karşı icra işlemleri başlatırlar. Eğer borçlarını yine de ödeyemezlerse bu anlarda mal varlıklarına icra yolu ile el koyarlar. Bu satış usulü genel olarak ihale yöntemi ile vatandaşlar için satışa sunulur. Bu koşullar karşısında belirlenmiş olan kanun, tüzük ve yönetmelikler ile hüküm uygulamaları söz konusu olur.

Bankalar tarafından satılacak olan araçlar yine internet ya da yasalar ile belirlenmiş olan diğer yöntemler ile ilan edilir. İlanların ardından ihale meydana gelir ve teklif veren vatandaşlar arasında en yüksek olanlar değerlendirmeye alınır. Eğer araçların satışları yapılmazsa yeniden bir ihale başlar. Eğer aracı bu anlarda sahibi olan kişi almak isterse her zaman ilk öncelik onlara tanımlanır.

Bankaların icradan satışa çıkardıkları araç linkleri

Bankalar icralık araç satış linklerini açıkladı. Bu linkler;

  1. https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/gayrimenkul/satilik-gayrimenkuller
  2. https://www.albaraka.com.tr/satilik-araclar.aspx
  3. https://www.qnbfinansbank.com/gayrimenkul/icradaki-arac-satislari.aspx
  4. https://www.garanti.com.tr/tr/garanti_hakkinda/garantiyi_taniyin/2_el_otomobiller.page
  5. https://www.tebcetelem.com.tr/Icra-Satisindaki-Araclar.aspx

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.