1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Bankalar Birbirleriyle Yarışa Girdi! 32 Günlük En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Kazanç Tablosu…
Bankalar Birbirleriyle Yarışa Girdi! 32 Günlük En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Kazanç Tablosu…

Bankalar Birbirleriyle Yarışa Girdi! 32 Günlük En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Kazanç Tablosu…

Bankada parası olanların yatırım yapacağı diğer fonlar hangileridir? Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi indirimleri derken bankaların tekrar vadeli mevduat faiz oranlarında artışa gittiler. Bankada parası olanların en merak ettiği konu ise e vadeli hesap faiz oranları yükselecek mi? Aralık 2020 en yüksek faiz veren bankalar hangileri? Aralık ayında 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranları ne?

A+A-

Birikimlerini faiz hesaplarında değerlendirenler için 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları hızlı bir yükseliş grafiği yakaladı. Kasım ayının başlarında bankalar hoş geldin faizi vermişti. Bankaların e vadeli hesap açanlar yüksek faizler vermesi yatırımcılar tarafından endişeyle karşılanmıştı. Vadeli hesap faiz oranlarında yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar alternatif yatırım kanalları aramak üzere harekete geçti. Peki, bankada parası olanların yatırım yapacağı diğer fonlar hangileridir? Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi indirimleri derken bankaların tekrar vadeli mevduat faiz oranlarında artışa gittiler. Bankada parası olanların en merak ettiği konu ise e vadeli hesap faiz oranları yükselecek mi? Aralık 2020 en yüksek faiz veren bankalar hangileri? 

Faizler hızla yükseliyor! 32 günlük faizle vadeli mevduatlar…

Pandemi döneminde bankada parası olanlar e vadeli mevduat hesaplarından son derece düşük faizler elde etmişlerdi. Bankaların bu düşük faiz kararları bir süre sonra yeniden değişmiş ve özel kampanyalar düzenlenmişti. Bu oranlar önceden duyurulmakta ve mevcut bakiyenizle ne kadar kazanç elde edebileceğinize dair hesaplama yapma olanağı sunulmaktadır. Bu sayede vade bitimlerinde bankaların sunmuş olduğu faiz oranları paralelinde elinize ne kadar faiz rakamı geçeceğini bilmeniz mümkündür. Bankada parası olanların en merak ettikleri konu e vadeli hesap faiz oranları yükselecek mi? Aralık ayı içerisinde hangi bankalar 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranlarını veriyor? İşte, vadeli mevduat hesabına en yüksek faizi veren bankaların bilgileri ve sonraki aylarda banka faizlerinde nasıl bir politika izleneceği haberimizde… Vadeli mevduat faiz oranları bankalar arasında değişmektedir.

Aralık 2020’de 32 Günlük En Yüksek Mevduat Faizleri

Bankalar 32 günlük mevduat hesaplarına vermiş oldukları faiz oranlarında güncellemeye gitmeye başladı. Temmuz ayının sonlarında bankalar tarafından e vadeli hesap açılışları için verilen hoş geldin faizleri yatırımcılar tarafından endişeyle karşılanmıştı. Bankada parası olanlar farklı fon arayışlarına girerken, hangi fonlara yatırım yapılmalı? sorusu gündemi meşgul ederken kredi ve kredi kartlarına dair cazip avantajlar müşterilere sunuldu. Hemen ardından ise bankalar mevduat faiz oranlarında artışa gitti.

Aralık Ayında 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabına En Çok Faizi Veren Bankalar

2020’nin son ayı için en yüksek faizi hangi bankanın verdiği yatırımcılar tarafından araştırma konusu olmayı sürdürüyor. En yüksek faiz oranını veren bankalar listesi ise güncellendi. 10 bin TL’lik 32 günlük banka faiz oranlarında Fibabanka en yüksek faiz veren bankalar listesinde birinci sırada yer alıyor. Fibabanka tarafından 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 16.50 olarak açıklandı. İkinci olarak ING Bank turuncu Hesap, CepteTEB marifetli hesap ve Odeabank faiz oranlarına % 16.00 faiz oranı veriyor.

2020 Aralık ayında mevduat faizlerinde en yüksek faizi veren bankalar listesinde üçüncü sırada ise % 15.50 faiz oranı ile Alternatif Bank VOV yer alıyor.

Garanti BBVA ve CepteTEB vadeli Hesap ise Aralık ayında 32 günlük vadeli mevduata en az faiz veren bankalar oldu.

Aralık Ayında Bankaların Vadeli Faiz Oranları

Fibabanka – Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 16.50

Odeabank – Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 16.00

ING Bank – Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 16.00

CebteTEB Marifetli Hesap -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 16.00

Alternatif Bank -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 15.50

Halkbank -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 15.25

Denizbank -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 12.50

Enpara -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 12.50

HSBC -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 12.00

Yapı Kredi Bankası -Aralık ayı 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı - % 10.75

Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Yatırım yapma yöntemlerinden birisi olan vadeli mevduat hesapları, bankalarda paranızı belli gün tutma sözünüze karşı verilen faizle gelir elde edilen bir yöntemdir. Bu hesaplar aracılığıyla kazanç elde etmenin en büyük avantajı ise herhangi bir risk faktörünün olmayışıdır. Bankada bulunan paranızı vadeye koyarken, vade bitiminde size verilecek olan faiz miktarını ve elinize ne kadar para geçeceğini önceden bilirsiniz. Riskten hoşlanmayan yatırımcılar genel itibariyle vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmayı tercih ederler. Ancak son dönemlerde faizlerin düşmesiyle beraber bu yatırım aracının cazibesi de azalmaya başlamıştır.

Mevduat Faiz Oranları

Vadeli mevduat hesaplarına banka tarafından belirli faiz oranları uygulanır. Bu faiz oranları bankadan bankaya değişebilmektedir. Bankanın politikası doğrultusunda belirlenen faiz oranları, bankalar için müşteri çekmenin en cazip yollarından birisidir. Bu nedenle müşteri potansiyeli daha az olan bankalar yüksek faiz oranları verebilmektedir. Bu oranların belli olmasıyla birlikte vade bitiminde elde edeceğiniz gelirin ne olacağını da öğrenmiş olursunuz.

Vade Çeşitleri

Vadeli mevduat hesaplarında farklı vade seçenekleri bulunmaktadır. Bir hesabın vadesi ne kadar uzunsa kazandıracağı rakam o kadar yükselecektir. Vade süresince bankanın paranızı kullanmasına izin verirsiniz. Bu da size belirli bir kazanç olarak geri döner. Vade süreleri de bankadan bankaya değişmektedir. Genel itibariyle uygulanan vade oranları 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler şeklindedir. Her vade seçeneğinin kendine göre faiz oranı bulunur. Bazı bankalar günlük faiz uygulamasıyla da yatırım yapmanıza izin vermektedir. Birikim hesabı olarak da nitelendirilen vadeli mevduat hesaplarında en karlı vadeyi hesap sahipleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda tespit ederek, yatırımlarını ona göre gerçekleştirebilmektedir. Paranızı yatırdığınız vade süresince çekemezsiniz. Vadenizin tamamlanmasıyla birlikte paranızı çekme hakkına da sahip olursunuz. Vade süresi dolmadan paranızı çekerseniz elde edeceğiniz faiz tutarını alamazsınız.

Vadeli Mevduat Hesaplarında Stopaj Kesintisi

Vadeli mevduat hesapları gelir elde edilen hesaplardır. Bu doğrultuda elde ettiğiniz kazançlar üzerinden devlete vergi ödemeniz gerekmektedir. Vadeli mevduat hesabıyla elde ettiğiniz kazanç üzerinden %15 oranında stopaj kesintisi yapılmaktadır. Yapılan bu kesinti kazancınız üzerinden vermiş olduğunuz bir gelir vergisidir. Kesilen stopaj banka tarafından devlete aktarılır. Stopaj rakamları da vadeye göre değişiklik göstermektedir. Vadeler uzadıkça stopaj oranları aşağıya düşer.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.