1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Bankalar birbirine resmen savaş açtı! 32 günde verilen faiz oranı dudak uçuklattı! 15 bin liranın aylık faiz getirisi ne kadar?
Bankalar birbirine resmen savaş açtı! 32 günde verilen faiz oranı dudak uçuklattı! 15 bin liranın aylık faiz getirisi ne kadar?

Bankalar birbirine resmen savaş açtı! 32 günde verilen faiz oranı dudak uçuklattı! 15 bin liranın aylık faiz getirisi ne kadar?

Bankalar arasında adeta kıyasıya rekabet durmak nedir bilmiyor. Son dakika rekabetleri arasına bu sefer de mevduat faiz oranları eklendi. Bankalar bir anda faiz oranlarında güncelleme yaptı ve vatandaşlar için karlı anları sunmak için harekete geçtiler

A+A-

Bankada parası olan vatandaşlar bu süreçleri değerlendirmek için sabit faiz getirisinin olmasından dolayı kendileri için hesap açma yollarına gittiler. Kasım ayı için 32 günlük mevduat faiz oranları hangi bankalarda ne kadar belirlendi? Kazanç elde etmenin en risksiz yöntemlerinden bir tanesi olması vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmesine neden oldu…

Hem TL hem de dolar kuru üzerinde meydana gelen faiz oranlarındaki artış vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Paralarını vadeli hesaba koyarken vade bitimleri sırasında ellerine ne kadar para geçeceğini merak eden vatandaşlar için bankaların faiz oranlarını derledik. Vadeli mevduat hesabı ile kazanç elde eden vatandaşların kazançları üzerinden yüzde on beş oranları ile stopaj vergisi alınıyor.

Gelen son güncellemeler ile beraber Odeabank, Akbank, Garanti Bankası, Burgan Bank, Aktif Bank, Fibabanka, QNB Finansbank faiz oranlarını güncellemesi ile beraber yükselişe geçti. Merkez bankasından gelecek faiz oranlarını bekleyen tüm ülke kararın ardından bankalardaki mevduat hesaplarını değerlendirme alternatiflerini tercih etti. F

aiz oranlarında meydana gelen yükselme ile beraber faiz getirileri de artış gösterdi. Tasarruf etmek isteyen vatandaşlar farklı bankalardan bu işlemleri yapabilecekler. 100 bin lira birikim atan vatandaşların bankalar arasındaki farkları 463 TL ye kadar artış gösterebiliyor.

Vadeli mevduat hesapları üzerinde faiz oranları nasıl belirlenecek?

Korona virüs ile salgın süreçlerinde 32 günlük mevduat hesapları olan vatandaşlar; bankalardan konut, ihtiyaç ve taşıt kredi kampanyalarının ardından mevduat faiz oranları ile beraber yeni bir karlı adımın sahibi oldular. Aktif rasyosu oranları ile beraber zorunluluk gelmesi BDKK bankalardaki mevduatların bir kısmının da kredi olarak dağılması konusunda zorunluluk geldi. Az vadeli olarak mevduat hesapları üzerinde vadedeki faiz oranları ciddi oranlar ile düşmelere şahit oluyordu.

15 bin TL mevduat hesabının getirisi ne kadar olacak?

  1. Odeabank ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 16, net gelirleri 201,26 TL olurken toplam kazançları da 15,201 TL olacak.
  2. İNG bank ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 16, net gelirleri 201,26 TL olurken toplam kazançları da 15,201 TL olacak.
  3. CEPTETEB ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 16, net gelirleri 201,26 TL olurken toplam kazançları da 15,201 TL olacak.
  4. Alternatif Bank ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 15,50, net gelirleri 194,89 TL olurken toplam kazançları da 15,195 TL olacak.
  5. Halkbank ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 15,25, net gelirleri 191,77 TL olurken toplam kazançları da 15,192 TL olacak.
  6. Fibabank ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 15, net gelirleri 188,52 TL olurken toplam kazançları da 15,189 TL olacak.
  7. CEPTETEB vadeli hesap ile şahıslarına mevduat hesabı açan vatandaşlar 32 gün boyunca 15 bin TL ile gelir elde etmek istedikleri zaman yıllık faiz oranları yüzde 14,50, net gelirleri 181,15 TL olurken toplam kazançları da 15,181 TL olacak.

bankaa.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum