1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere İyi Haber Geldi
Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere İyi Haber Geldi

Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere İyi Haber Geldi

Geçtiğimiz dönemlerde bankalar kredi kullandırdığı müşterilerine kendi belirlediği sigorta şirketinden sigorta poliçesi yaptırma zorunluluğu getiriyordu.

A+A-

Bu durum vatandaşların başka sigorta şirketlerinde 100 TL’ye yaptıracakları bir sigortanın maliyetini zorunlu olarak gösterilen firmadan yapması halinde maliyet bir anda 500 TL gibi rakamlara çıkıyordu. Yani banka ve bankanın çalıştığı sigorta şirketi haksız bir şekilde kazanç sağlamış oluyordu.

Fakat bu tüm haksızlık ve yasal usulsüzlükler artık son buluyor.Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü  Türkiye'nin en büyük bankalarından birine verdiği para ve sigorta hizmetlerini 2 haftalığına durdurma cezası ile birlikte artık vatandaşlar için çekecekleri banka kredilerinin maliyeti düşmüş olacak. Çünkü artık bankalar kendi sigorta şirketleri ya da anlaşmalı sigorta firmaları tercih etme zorunluluğunu müşterilerine dayatamayacaklar.

Sigorta Kanununun 32. Maddesi Çok Açık

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü bankalara yaptığı denetim ve cezadan sonra vatandaşlara sigorta konusunda seçme hakkı verilecek. Çünkü verilen cezaların temelinde sigorta şirketlerinin 32. maddeyi ihlal ettiği belirtiliyor.

Bu maddeye göre ‘’Kişilerin sigorta şirketi seçme hakkı sınırlandırılamaz.’’ İbaresi yer alıyor.Bu madde uyarınca, kredi çekmeye giden vatandaşlar, aynı bankadan sigorta yaptırmak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi bunun içinde hiçbir zorlama da yapılmaması gerekiyor. Bu cezalardan sonra vatandaşlar kredi çektiklerinde sigorta poliçelerini çok daha ucuza poliçe kesen kamu bankalarının sigorta acentalarında yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.