1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Banka yetkililerinden emeklilere kritik promosyon uyarısı! Bilmdeğiniz teklifleri Sakın evet demeyin!
Banka yetkililerinden emeklilere kritik promosyon uyarısı! Bilmdeğiniz teklifleri Sakın evet demeyin!

Banka yetkililerinden emeklilere kritik promosyon uyarısı! Bilmdeğiniz teklifleri Sakın evet demeyin!

Birçok bankacı, promosyon yarışında, banka değiştirirken veya banka değiştirmeden promosyon alma ve yükseltme durumu ile ilgili emeklilere kritik uyarılarda bulundu.

A+A-

Bankacılardan, maaşını taşıyıp promosyon ödemesi almak isteyen emeklilere öneri ve uyarılar geldi. Promosyon ödemesi almak için banka değişikliği yapan ya da aynı bankada yeni tutarlara yükseltmek isteyen emeklilerin dikkat etmesi gereken konuları, şu şekilde sıraladılar:

Emekli maaşını aynı bankadan almaya devam edip promosyon tutarını yenilemek isteyenler bankaya gitmeden, çağrı merkezinden veya internet şubelerden promosyonlarını güncelleyebilirler. Rekabet devam ettiği için kendi bankaları henüz rakamı yükseltmediyse açıklayacağı promosyon tutarını bir süre daha bekleyebilirler.

Yapılacak ödeme için banka değiştiren emekliler, maaşlarını yeni bankalarının ATM’lerinden çekmek zorunda kalacakları için mutlaka bu bankanın ATM sayısına, yaygınlığına, kolay ulaşıp ulaşamadığına dikkat etmeliler. Bilmiyorlarsa ATM kullanımını mutlaka öğrenmeliler. Özel bankaların çoğunda şubelerde az sayıda gişe yetkilisi ile hizmet verildiğinden ve bekleme süreleri uzadığından maaş çekmek ve cüzdan yazdırmak için şubeleri çok rahat kullanamayacaklarını bilmeliler. Maaş hesabı açılırken verilen kredi kartının aidatı olup olmadığını mutlaka sormalı, aidat ödemek istemiyorlarsa bunu mutlaka belirtmeliler. Aidat ödenmeyen kredi kartı talep etmeliler.

EFT DURUMU

Çoğunlukla, tüm emeklilere maaş hesabına bağlı çalışan “kredili mevduat hesabı“ açılmaktadır. ATM’den para çekerken yatan maaşlarından daha fazla para çekerlerse yüksek faizli kredi çektiklerini bilmeliler. Birçok emekli kredili hesaptaki parayı da maaş zannederek çektiği için ikinci aydan sonra maaşını kredi hesabına kaptırmakta ve faiz ödemeye başlamakta. Yüksek faiz tutarları ödememek için buna çok dikkat etmeliler. Diğer bankada otomatik ödemede olan faturalarının ödemesinin aksamaması için ya otomatik ödeme talimatlarını yeni bankaya aktarmalı ya da maaş ödemesinden eski bankadaki hesaba EFT ile para göndermeliler. Hesap değişikliğinde fatura ödemelerinde aksama olup olmadığını takip etmeliler.

BİLMEDEN TEKLİFLERE EVET DEMEYİN!

Bilmedikleri, anlamadıkları tekliflere “ evet” demeden önce bu ürünün, hizmetin bedelini mutlaka sormalılar. Özellikle Sigorta tekliflerine karşı dikkatli olmalılar. Farkında olmadan Hesaptan sürekli Sigorta bedeli ödemek zorunda kalabilirler. Bireysel kredilerde hayat sigortası zorunlu değildir, hele ferdi kaza sigortası hiç değildir, yaşlar yüksek olduğu için çok fazla rakamlar çıkabilir, tavsiye edilir ama zorla yapılmaz. Bankadan tüketici Kredisi vs. kullanacaklarsa ne kadar para çekip her şey dâhil ( dosya masrafı, sigorta, faiz… ) toplam ne kadar ödeme yapacaklarını sorup diğer bankalarla karşılaştırmalılar. Başka bankalarda daha cazip teklifler olabilir. Maaş bankası diye tek bankaya takılıp kalmamalılar.

İki ayrı maaş alanlar, bir kişi tek bankadan tek promosyon alabildiği için, çift promosyon alabilmek için bu maaşları farklı bankalardan almalılar.(ParaMedya)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.