1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakanlıktan müjdeli haber geldi: 1420 TL ödeme hesaplara yatırıldı…
Bakanlıktan müjdeli haber geldi: 1420 TL ödeme hesaplara yatırıldı…

Bakanlıktan müjdeli haber geldi: 1420 TL ödeme hesaplara yatırıldı…

Bakanlık tarafından gelen müjdeli haberler ardından milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği açıklama gelmiş oldu. Ödemeler gün itibari ile başladı ve en az 1420 TL olarak hesaplara başladı. Haziran ayı içerisinde verilecek olan ödemeler başladı. Anında kontrol etmek yeterli olacak. En düşük 1420 TL olarak verilecek olan ödemeler en fazla da 2840 TL olarak verilecek.

A+A-

Bakanlık tarafından gelen müjdeli haberler ardından milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği açıklama gelmiş oldu. Ödemeler gün itibari ile başladı ve en az 1420 TL olarak hesaplara başladı. Haziran ayı içerisinde verilecek olan ödemeler başladı. Anında kontrol etmek yeterli olacak. En düşük 1420 TL olarak verilecek olan ödemeler en fazla da 2840 TL olarak verilecek. Başvuru sırasında hesap bilgilerinde sorun olan kişilere PTT şubeleri üzerinden ödemeler verilecek.

Gün içerisinde hesaplara yatmaya başlayan ödemeler vatandaşların bir nebze de olsa rahat etmesine yardımcı oldu.

Kısa çalışma ödenekleri…

Günlük kısa çalışma ödenekleri son iki ay içerisinde yapılan prime esas dayalı olarak dikkate alınarak gerekli olan hesaplamalar yapılıyor. Günlük olarak brüt kazançların ortalama olarak yüzde 60lık kısmına eşittir. Brüt ücretin yüzde 150sinin üzerine çıkamaz. Ödemeler İBAN bilgilerinde sorun olduğu anlarda PTT üzerinden yapılıyor.

İşsizlik ödenekleri en az 1420 TL olarak verilirken en fazla da 2840 TL olarak veriliyor. Brüt asgari ücretin yüzde 40ının altında olamaz. En yüksek olarak da brüt asgari ücretin yüzde 80 üzerine çıkamıyor. Damga vergisi kesintilerinin ardından vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bu ödemelerin ne kadar süre verilecek olduğunu kişilerin yatırmış oldukları primler belirliyor. Son 3 yıllık süreç içerisinde 600 gün prim ödemesi olan vatandaşlar 6 ay, 900 gün prim ödemesi yapanlara 8 ay, 1080 gün prim ödemesi yapanlar için de işsizlik maaşları 10 ay olarak veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.