1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakanlıktan milyonlarca kişiye hediye! İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar ücretsiz tablet dağıtılacak! Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?
Bakanlıktan milyonlarca kişiye hediye! İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar ücretsiz tablet dağıtılacak! Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Bakanlıktan milyonlarca kişiye hediye! İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar ücretsiz tablet dağıtılacak! Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Virüs sebebiyle okullar uzaktan bir şekilde eğitim vermeye başladı, ancak her öğrencinin uzaktan eğitim için yeterli imkanı yok. Evinden derslere girmeye imkanı olmayan kişiler için Acun Ilıcalı kampanya yapmış ve çeşitli bağışlarla tabletleri öğrencilere dağıtmıştı.

A+A-

Yeni bir kampanya da MEB’den geldi. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde… Kampanyanın amacı durumu olmayan öğrencilere yardım etmek ve tablet edinmelerini sağlamak olurken; her öğrencinin ders takibi yapması için bu kampanyalar büyük önem taşıyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz tablet veren Borusan Kocabıyık Vakfı bunu resmi olarak duyurdu.

Ücretsiz bir şekilde tablet ve laptop için başvuruda bulunabilecek olan kişiler, bu başvuruyu araştırmaya başladılar. Bu talepler oldukça ilgi çekti ve kişiler ücretsiz tablet için başvurulara akın etti. Bağışlar esnasında toplanan bütün cihazların, öğrencilere güvenilir bir şekilde ulaştırılması gerektiği de belirtildi.

Okuyan kişinin eğitim alan kardeş rakamı, ailesinin gelir düzeyi gibi etkenler baz alınacak ve kişiler muhtaç olarak belirlenirse tablet alabilecekler. Tabletlerin dağıtımını ise bizzat Milli Eğitim İl Müdürlükleri yapacak. Tabletler okullara öğrenci sayısı kadar verilecek ve okullar bu cihazları öğrencilere teslim edecek.

MEB Ne Açıkladı?

MEB’in yaptığı açıklamaya göre Borusan Kocabıyık Vakfı ile gerçekleştirilen yardım sonucunda öğrencilere ücretsiz cihaz verileceğini duyurdu. www.e-bursum.com sitesi üzerinden ihtiyaç sahibi öğrenciler 30 Kasım 2020 tarihine kadar başvuru gerçekleştirebilecekler.

Tabletler Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı ücretsiz tablet verileceğini duyurmuş ve birçok kişinin ilgisini çekmişti. Şimdi veliler internet üzerinden kimlerin bu haklardan yararlanacaklarını araştırıyor. Devletin yapacağı yardım aileler başvurular arasından değerlendirilecek ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanacak. Ailelerin gelir düzeyleri, çocuğun kardeş sayısı ve evdeki eğitim durumu gibi etkenler bu konuda belirleyici olacak. Adil bir dağıtım yapılması için sistemlerin hazırlandığı belirtilirken, resmi bir açıklama henüz gerçekleşmedi.

Tablet Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Toplamda öğrencilere ücretsiz olarak 500 bin tablet verilmeye başlandı ve herkesin faydalanması bekleniyor. Henüz ilk aşamasında olan kampanyaya oldukça fazla ilgi mevcut.

Esenler Belediyesi Ücretsiz Tablet

Esenler Belediyesi de belirli koşullar dahilinde olan öğrencilere ücretsiz tablet vermeye başladı. Bu şartlar için öğrencilerin ilkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olması gerekiyor. Yardım almak için yeterliliğe ve EBA platformuna giriş yapamaması da önem arz ediyor. Öncelikle 8 ev 12. Sınıf öğrencilerine ağırlık verilerek tabletler dağıtılmaya başlanacak.

Belediyede ikamet eden ve Esenler’de eğitim gören herkes bu hakka başvuruda bulunabilecekler. Eğer bir hanede iki ya da daha fazla öğrenci var ise yalnızca bir adet ücretsiz tablet temin edilecek. Eğer tablet sayısı fazla olur ise öğrenciler başarı sıralamasına göre evlere ikinci tableti alabilecekler. Belediyenin resmi sitesi ya da çağrı merkezi üzerinden ulaşım sağlamak mümkün. 444 00 73 numarası üzerinden kişiler başvurularını gerçekleştirebilirler.

Tuzla Askıda Tablet

Uzaktan eğitim sürecinde mağduriyet yaşayan öğrenciler için Tuzla Belediyesi de kampanya başlattı. Bu kampanyaya göre kişiler askıya ücret verecek ve kişiler ücretsiz tablet alabilecekler. Kişiler bırakmak istedikleri tabletin miktarını yazarak kolaylıkla başvuru yapabiliyorlar. Başvuru formlarını belediyeden alabilir ve kendi bağışlarını yapabilirler. Bağışlar sonucunda ihtiyaca uygun görülen ailelere ücretsiz tablet yardımı yapılacaktır.

Sivas Belediyesi Desteği

Sivas Belediyesi ise bu süreçte öğrencileri unutmamış ve onlara yardım için kolları sıvamıştır. Belediyenin yaptığı kampanyadan toplamda 5000 öğrenci faydalanacak. Öğrencilere verilen ücretsiz tabletler içerisinde ise 1 yıl kullanabilecekleri bedava internet hakları olacak. Bu sayede öğrenciler kendi internetleri ile derslerine katılım sağlayabilecekler.

Turgutlu Belediyesi Ücretsiz Tablet

Ücretsiz tablet yardımı yapan belediyelerden birisi de Turgutlu Belediyesi olmuştur. Belediyeye bağışta bulunan vatandaşların cihazları, ihtiyacı bulunan öğrencilere teslim ediliyor. 0236 313 21 22 numarası üzerinden kişiler kampanyaya yardımda bulunabilir ve öğrencilere el uzatabilirler.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Tablet!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise öğrencilerin yanında yer alan belediyeler arasında yer alıyor. Öğrencilere toplamda 10000 ücretsiz tablet verecek. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli iletişimde olan Büyükşehir Belediyesi Başkanı öğrencilerin ihtiyaçlarına el uzatacak.

Adana Belediyesi Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi de korona virüs sürecinde çocukları unutmadı ve onlara destek için kolları sıvadı. Evden eğitim almaya yeterli durumu bulunmayan öğrenciler için kampanya hazırladı. Kampanya içerisinde kullanılmayan eski ya da yeni tabletlerin bağışı gerçekleştiriliyor. Bağışlanan cihazların hepsi ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.