1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Bakanlıktan İşsizliği Bitirecek Hamle! Sağlık Bakanlığı kapsamında Personel Alımları Başladı, Hemen Başvuru Yapın!
Bakanlıktan İşsizliği Bitirecek Hamle! Sağlık Bakanlığı kapsamında Personel Alımları Başladı, Hemen Başvuru Yapın!

Bakanlıktan İşsizliği Bitirecek Hamle! Sağlık Bakanlığı kapsamında Personel Alımları Başladı, Hemen Başvuru Yapın!

Sağlık Bakanlığı kapsamında YHGM sayfasından beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklama kapsamında binlerce uzman tabip, tabip, uzman, diş tabip, eczacı alım başvuruları başladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı kapsamında personel alım başvuruları PBS ekranında başladı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Gelen son açıklamaya göre uzman tabip, tabip, uzman, diş tabip, eczacı alım başvuruları olacak. Bu kapsamda personel alım başvuruları için tüm işlemler personel bilgi sistemi üzerinden yapılacak.

Alımlar için istenen başvuru şartları

4. dönem kapsamında ilk defa ve yeniden atamalar için başvuru yapılacak adaylarda belirli şartlar aranıyor. Bu şartlar;

1. Bakanlık ve bakanlığa bağlı yer alarak kuruluşlar ile kamu kurumları ve kuruluşları sırasında 657 sayılı kanun ile beraber 4A maddesine tabi olarak devlet memuru kapsamında çalışanların haricinde farklı statülerde yer alanlar için eczacı, diş tabibi ve uzman olarak diş tabipleri alınacak.

2. İlk defa ya da daha önceden atanmak isteyenlerin yanı sıra 3359 sayılı kanun kapsamında devlet hizmeti yükümlülüğü olmayanlar tabip ve uzman tabip alımları devam edecek.

3. Kamu kurum ve kuruluşları kapsamında 657 sayılı kanunlar gereği kanuna tabi devlet memuru olarak çalışma hayatına devam edenlerin haricinde diğer statüler ile çalışma hayatına devam eden ve kura son başvuru tarihleri ile beraber devlet hizmeti, yükümlülükleri tamamlanmış olanlar arasından tabip ve uzman tabip alımları yapılacak.

4. Kura son başvuru tarihleri gelene kadar mezun olanlar ile beraber en geç 2 Kasım 2020 tarihi itibari ile Pazartesi günü 18.00’a kadar sağlık hizmetleri genel müdürlüğü kapsamında diploma uzmanlık tescilleri alanlar için TUTG kapsamında uzman ve uzman diş tabipleri alınacak.

Alımlar için istenen şartlar nelerdir?

  1. Devlet hizmetleri ile yükümlüsü olarak yer alan tabip ve uzman tabip alımları
  2. 657 sayılı kanun kapsamındaki 48. maddeye göre belirlenmiş şartları taşımayanlar
  3. Emekli olarak yer alan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri için
  4. 657 sayılı kanun kapsamına göre sağlık bakanlığı ve bakanlıklara bağlı olarak yer alan kurumlara ek diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlerine devam edenler
  5. 5434 sayılı TC emekli sandığı kanununda yer alan 40. maddeye göre belirlenmiş yaş hadlerini doldurmuş olmak
  6. 4924 sayılı kanuna göre sözleşmeli olarak çalışma hayatına devam edenler
  7. 4924 sayılı kanuna göre sözleşmeli bir şekilde çalışma hayatına devam edenler için resmi gazeteye yayınlanmasının yanı sıra görevlerinden ayrılmış olanlar için PHS üzerinden başvuru yapmış olmaları söz konusu olsa bile başvuruların kabul edilmeyeceği ve tekrar kuraya alınmaları gerektiğini bilmek gerekir.

Başvurular başladı…

Sağlık Bakanlığı kapsamında YHGM aracılığı ile gelen açıklamalar sırasında uzman tabip, tabip, uzman, diş tabip, eczacı alım başvurularını yapacak adayların PBS yani personel bilgi sistemi ile beraber e-devlet aracılığı ile kimlik doğrulama sisteminden giriş yapacaklar ve müracaat işlemleri tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.