1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Bakanlıktan 4D'li Taşeronlara Sevindiren Haber! Herkesi Şaşırtan Zam Teklifi, Değerlendirmeye Alındı…
Bakanlıktan 4D'li Taşeronlara Sevindiren Haber! Herkesi Şaşırtan Zam Teklifi, Değerlendirmeye Alındı…

Bakanlıktan 4D'li Taşeronlara Sevindiren Haber! Herkesi Şaşırtan Zam Teklifi, Değerlendirmeye Alındı…

Kamu kurumlarında çalışan 900 bin taşeron işçi; Çalışma Bakanlığı’nın ne kadar zam istediğini merakla araştırıyor. TÜİK enflasyon rakamlarının 2020 yılı için daha belirginleşmesi ile beraber; 2020 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde ele alınacak oranlar da tahmin edilebilir seviyelerde. Taşeron işçilerin maaş zam oranları belli oldu! Taşeronlara zam var mı, taşeronlara zam gelecek mi?

A+A-

Kamu kurumlarında çalışan 900 bin taşeron işçi; Çalışma Bakanlığı’nın ne kadar zam istediğini merakla araştırıyor. TÜİK enflasyon rakamlarının 2020 yılı için daha belirginleşmesi ile beraber; 2020 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde ele alınacak oranlar da tahmin edilebilir seviyelerde. Taşeron işçilerin maaş zam oranları belli oldu! 

Taşeron İşçiler İçin Zam Oranları Görüşülüyor!

Ağustos ayısının sonlarına doğru gelirken; taşeron işçi TİS tarihleri de belli oldu. 3 aylık pandemi yasağı sürecinin ardından; Çalışma Bakanlığı ve Sendika arasında görüşmelerin başlaması bekleniyor. Görüşmeler direkt değil; aşama aşama toplantılar ile tamamlanacak ve zam oranı bu görüşmelerde belirlenecek.

Taşeron İşçilerde Öne Çıkan Zam Oranları

Geçtiğimiz yıllarda uygulanan zam oranları ile bu yıl yapılacak zam oranı arasında oldukça büyük farlılıklar olması bekleniyor. 2018 yılında kamu personelleri için alınan bu zam kararı; yüzde 8.5 dolaylarında olmuştu. Fakat 2020 yılında pandemi ve enflasyonun da olumsuz etkileri ile; taşeron işçilere uygulanacak olan zammın yüzde 10’luk bir artış yaşaması bekleniyor. Taşeronlara zam önerisi arasında en çok konuşulan öneri ise; yüzde 17.5 oran teklifi. Çok konuşulan ve tahmini olarak öne sürülen bir diğer zam oranı ise yüzde 20 dolaylarında.

Kısa süre sonra yapılacak görüşmelerde bu zam oranlarının kesinleşmesi, net bir zam uygulanması beklenirken; Çalışma Bakanlığı da gerekli çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum