1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Bakanlık Müjdeyi Verdi: 1.250 TL Ödeme Almanın Zamanı Geldi! Önemli Duyuru: 1.250 TL Ödemeyle İlgili Detayları Açıkladı!
Bakanlık Müjdeyi Verdi: 1.250 TL Ödeme Almanın Zamanı Geldi! Önemli Duyuru: 1.250 TL Ödemeyle İlgili Detayları Açıkladı!

Bakanlık Müjdeyi Verdi: 1.250 TL Ödeme Almanın Zamanı Geldi! Önemli Duyuru: 1.250 TL Ödemeyle İlgili Detayları Açıkladı!

Aylık 1,250 TL'lik sosyal yardım için son başvuru günü hızla yaklaşıyor ve başvurular büyük bir hızla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamanın detayları ise şu şekilde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile destek ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Aylık 1,250 TL'lik sosyal yardım için son başvuru günü hızla yaklaşıyor ve başvurular büyük bir hızla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamanın detayları ise şu şekilde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile destek ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 1,250 TL yardım ödemesinden faydalanmak için acele etmeniz gerekiyor, çünkü bugün son gün. İşte tüm detaylar!

Devlet tarafından yapılan 1,250 TL'lik sosyal yardım kampanyası sona ermek üzere. Haziran ayında yapılan aile destek ödemeleri Temmuz ayında hesaplara yatırılacak. Ayrıca, Temmuz ayında son kez 1,250 TL'lik bir sosyal yardım ödemesi yapılacağı duyuruldu. Aileler ise bu sosyal yardım kampanyasının uzatılmasını istiyor. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla bu kampanyanın 6-12 ay arasında uzatılabileceği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, 850 TL ile 1,250 TL arasında değişen ödemeler en fazla 12 ay sürecektir. Bu kampanya 2023 yılının Haziran ayında sona erecek ve geri ödemeler Temmuz ayında yapılacak, destek programı sona erecektir.

Bu sosyal yardım kapsamında ne kadar ödeme yapılacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu sosyal yardımın toplamda 35 milyarı aştığını belirtti. Bu sosyal yardım sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere destek olunmaktadır. Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 4.5 milyar TL ödeme yapıldığı ifade edildi.

Ödemeler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Geliri 450 TL ve altında olanlar: 1,250 TL ödeme yapılacak.
Geliri 450 TL üzeri - 911.15 TL altında olanlar: 1,100 TL ödeme yapılacak.
Geliri 911.15 TL üzeri - 1,372.30 TL altında olanlar: 950 TL ödeme yapılacak.
Geliri 1,372.30 TL üzeri - 1,833.45 TL'den az olanlar: 850 TL ödeme yapılacak.

Peki, bu ödemeler Temmuz ayında ne zaman hesaplara yatacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Haziran ayı içinde toplamda 4.5 milyar TL'lik Aile Destek Programı ödemesinin yapıldığını belirtti. Programın başlangıcından bu yana toplamda 35 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildi. Temmuz ayında ise belirli tarihlerde hak sahiplerinin banka hesaplarına ödeme yapılacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.