1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca Vatandaşa Ucuz Ev Müjdesi!
Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca Vatandaşa Ucuz Ev Müjdesi!

Bakanlık Duyurdu! Milyonlarca Vatandaşa Ucuz Ev Müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılan yeni düzenlemeler ile engelli vatandaşlara müjdeyi verdi. 2030 yılı için engelsiz vizyon belgesi hazırlanırken, teşvik programları da geliştirilmeye başlandı.

A+A-

Milyonlarca engelli vatandaşı ilgilendiren düzenleme; bakanlık tarafından nihayet açıklandı. Uygun maliyetli konut tahsisi, engelli vatandaşlara özel olarak sağlanacak. Engelli vatandaşların ekonomik olarak daha güçlü olması hedeflenirken; kendilerine uygun olan evlerde konaklamaları sağlanacak.

Konut müjdesine ek olarak engelli bireylerin kendi becerilerine uygun olan işler ve faaliyetler de yaygınlaştırılırken; istihdam etme koşulları, sağlık ve güvenli çalışma şartları da yeniden düzenlenecek.

Engelliler için hedef 2030!

Bakanlık, engelli olan vatandaşların da eşit şartlar / koşullar ile yaşayabilmeleri için 2030 engelsiz Vizyon Belgesini hazırladı. 2002 yılından bu güne kadar evde ve kurumlarda sağlanan hizmetlerin erişilebilirlik adına daha da güçlendirilebilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade ederken; Bakan Selçuk, “Bu değişimden hareketle Engelsiz Vizyon Belgemizi hazırladık. Bu Vizyon Belgesi, ülkemizin 2020’den 2030’a kadar engellilik alanındaki ulusal vizyonu ve yol haritasını ortaya koyacak” dedi. 

Ayrımcılık içeren hükümler ayıklanacak!

 Engelli vatandaşlara yönelik olan ayrımcılık içeren hükümler, tekrar gözden geçirilerek düzenlenecek. Hakların ihlal edilmesi durumda ise; mekanizmalar ve prosedürler engelli vatandaşların erişimine açık halde tutulacak.  

Adalet hizmetlerine erişim ve siyasal katılım imkanları güçlendirilecek

 Engelli vatandaşların adalet hizmetlerine olan erişimleri güçlendirilirken, aynı zamanda siyasi yaşama katılım imkanları da arttırılacak. Engelli vatandaşların adli süreç içerisinde haklarını kullanırken yaş ve engel durumlarına dikkat edilecek; buna göre idari tedbirler güçlendirilecek. Ek olarak seçim süreçlerinde de seçimlere bağımsız biçimde katılabilmeleri sağlanacak.

Eğitim müfredatı düzenlenecek

 Engelli vatandaşların fiziki ve zihinsel yetenekleri değerlendirme altına alınarak; güçlendirilecek. Bu eğitim kapsamı içerisinde erken çocukluk eğitimleri de dahil olmak üzere; eğitimin her alanında personeller de güçlendirilecek.  

Ekonomik statüleri güçlendirilecek

 Engelli vatandaşların ekonomik olarak bulundukları konum ve imkanları da genişletilecek. Engelli kişilerin işe uyum sağlama süreçleri ve becerileri ise; bazı faaliyetler ile desteklenecek. İş ilan başvuruları ve başvuru formları da dahil olmak üzere; kariyer eğitimi, sağlıklı ve güven içerisinde çalışma şartları, istihdam koşulları da düzenlenerek daha iyi konuma getirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.