1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakandan Taşeronlara Müjde Geldi! 4D ve Taşeronlara Ek Ödeme Yapılacak mı? İşte Detaylar
Bakandan Taşeronlara Müjde Geldi! 4D ve Taşeronlara Ek Ödeme Yapılacak mı? İşte Detaylar

Bakandan Taşeronlara Müjde Geldi! 4D ve Taşeronlara Ek Ödeme Yapılacak mı? İşte Detaylar

Sağlık bakanı olarak görev alan Fahrettin Koca geçtiğimiz günler içerisinde ek ödeme alanında müjdesini verdi. Ek ödeme alanlarında yer alan müjde ardından vatandaşlar için taşeron durumları, 4D ve kamu işçisi olan kişiler de kendilerine ek ödeme olacak mı diye merak ediyor. İşte tüm detaylar...

A+A-

 

Sağlık personellerine yapılacak ek ödeme taşeronlara, 4D olanlara ve kamu işçilerine yapılacak mı?

Sağlık bakanı olarak yer alan Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Bilim kurulu ile gerçekleşen toplantının ardından sağlık personelleri için 3 ay daha tavan olarak ek ödeme yapılacak olduğunu dile getirdi. Bu sırada; "Ben daha önceki toplantılarımızda da sağlık çalışanlarımızla ilgili çalışma olduğunu söylemiştim. Bugün şunu söyleyebilirim, özellikle kovidli hastalarla ilgili poliklnik, servis ve yoğun bakımda yoğun ilgilenen sağlık çalışanlarına ek ödemenin Ağustostan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini söylemek istiyorum. Kovid'li hasta grubuyla daha çok uğraşmayan, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla ilgili de Ocak ayı esas alınarak ayrıca bir düzenleme yapılarak ek ödeme planlanıyor. Aile hekimlerimizle ilgili de ayrıca bir şey söylemek istiyorum. Kovidli hastaların takibi açısında da sürekli devredeydiler.

Özellikle aile hekimlerimize de 1 Ağustos itibariyle kovidli hasta takibi esas alınarak ek ödeme olacağını söylemek istiyorum. Sağlık çalışanlarımızın eforunu, gayretini, fedakarlığının parayla ölçülemeyecek kadar çok çok iyi olacağını biliyoruz. Bununla ilgili imkanlar dahilinde çözüm getirildiğini bilsinler. Bu dönemde bu yaklaşımı daha önce de şu an söylediğimi Ağustos itibariyle olan ek ödeme dahil olmak üzere bu noktadaki gayretlerinden ötürü Sn. Maliye bakanımıza teşekkür etmek istiyorum." sözlerini dile getirdi.

Taşeron ve kamu işçileri ödemelerden yararlanacak mı?

Açıklamanın ardından işçiler bu anlarda sadece sağlık alanlarında yer alan kişiler mi yararlanacak, sağlık işçileri adına gerçekleşecek olan ek ödeme durumları için araştırmalar devam ediyor. Bu anlarda hastane içerisinde çalışmaya devam eden şoförden temizlik personeline, güvenlik görevlisinden diğer işçilere kadar herkes bu alanda ek ödeme almak istiyor.

Korona virüs salgınlarının ülke sınırlarına da gelmiş olması tavandan ek ödeme yapılacak olması durumlarını meydana getirmiştir. Sağlık personelleri için 3 ay tavandan yapılacak ek ödeme durumları gerçekleşirken bu kişilere ödeme yapılmamıştı. Koca tarafından yapılan açıklamalara bakılacak olur ise sağlık personelleri tavan olarak ödeme alabilecek olmasının yanı sıra işçiler için yapılması söz konusu olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum