1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı! işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 5 Ekim'de yatırılacak
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı! işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 5 Ekim'de yatırılacak

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı! işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 5 Ekim'de yatırılacak

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; eylül ayında ödenmesi gereken işsizlik ve KÇÖ ödemeleri 5 ekim tarihi ile yapılacak.Başvuru sırasında IBAN vermemiş olan vatandaşlar Eylül ayında ödenmesi gereken KÇÖ ve işsizlik adına yapılacak ödemeler 5 ekim tarihinde PTT aracılığı ile yapılacak.

A+A-

İşsizlik ödeneği nedir ve faydalanmak için gerekli koşullar nedir?

Sigortalı olmalarına rağmen işsiz kalan vatandaşlar için bu dönem içerisinde belirlenen süre ve miktar ile yapılan ödeme türleridir.

İşsizlik ödeneklerinden kimler yararlanabilecek?

  • Kendi isteği ya da hatası olmadan işsiz kalan vatandaşlar
  • hizmet akdi sona ermesinden önce 120 gün boyunca hizmet akdinde yer almak
  • Hizmet akdi yapılmadan önce son üç yıllık süreç içerisinde en az atı yüz gün boyunca bu anlar adına işsizlik sigorta primi ödenmiş olmak
  • hizmet akdi fesih işlemlerinin ardında gelen otuz günlük süreç içerisinde en yakın olan İŞKUR birimlerine şahsen ya da elektronik ortamlar ile başvuru yapmak

Kısa çalışma ödeneği nedir ve nasıl uygulanır?

Korona virüs süreçlerine ekonomik - sektörel - bölgesel kriz ya da zorlayıcı nedenler ile beraber iş yeri içerisinde haftalık olarak yapması gereken geçici olan çalışma süresinin en az üçte bir olacak şekilde azaltılması ya da sürekli olma koşulu aranmadan iş yeri faaliyet adımlarının tamamen ya da kısa süreli olarak en az 1 aylık süreç ile durdurulması hallerine denir. Bu anlarda iş yeri içerisinde üç ayın da üzerine çıkmadan sigortalı olan vatandaşlar için çalışamadıkları dönem adına gelir desteği sağlamaya devam eden uygulama türüne denir.

Korona virüs süreçleri ile beraber salgın dönemlerinde iş veren vatandaşlar için sunulmaya devam edilen desteklerden bir tanesi olarak yerini alıyor. Uygulama döneme girmesi ile çalışılmaya devam edilen süreçlerin maaşlarının brüt olarak yüzde atmış oranlarının devlet tarafından karşılanma adımlarına kısa çalışma ödeneği ve uygulaması adı verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.