1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: Yüz yüze eğitim başlıyor mu? Resmi tarih verildi…
Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: Yüz yüze eğitim başlıyor mu? Resmi tarih verildi…

Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: Yüz yüze eğitim başlıyor mu? Resmi tarih verildi…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk merakla beklenen yüz yüze eğitim hakkında sorulara yanıt verdi. Bakan Selçuk, 4 Ocak tarihinde yüz yüze eğitim olacak mı sorusu karşısında salgından vaka sayılarının bu süreçlerde düşmeye başlasa bile yeterli olmadığına dikkat çekti.

A+A-

Her ne kadar 4 Ocak tarihi herkes için bir umut olsa bile sadece iyimser bir tahmin, esnek bir yapı ile gitmek pek de doğru gelmiyor. Salgın seyri düşmeye başladığı an gerekenin yapılacağı hakkında konuştu.

Açıklaması sırasında şu an TİMSS kapsamında matematik ve fen ağırlıklı olarak yaklaşımlar sergileniyor. Sabit bir başarısı olmasından ölçek orta noktalarının 500 puan üzerine adeta ilk kez çıkmasından dolayı bu sıçrama olarak nitelendirilebilir. Sonuçlar ile ilgili konuşmasına devam ederken;

"Türkiye sınırlarında meydana gelen eğitim sisteminin bu kapsamda uluslararası bir düzeyde ivme kazanmayı başarmış olması mutluluk verici bir olay haline geldi. Ülkemizde eğer başarı için gerektiği gibi azmederse daha iyisine yakınız, daha iyisi de tabi ki olacak. Bu konu ile ilgili olan çalışmaları sistematik bir biçimde hız kesmeden yürütüyoruz.

 Bizim 4. Sınıfta ders müfredat durumlarına baktığımız zaman fen alanına 2015'te 483 olan ortalama puanımız şu anki süreçler içerisinde 43 puan artarak 526'ya kadar artış gösterdi. Bu durum gerçekten de ciddi bir artış. Bunu aslına bakılır ise geçtiğimiz yıllarla ve başka ülkelerin de üzerinde oranlama yapıldığı zaman yükseliş sıralamasıyla bakılacak olduğu anlarda, ne kadar büyük sıçrama hareketi olduğu da gözlenecek.

47 farklı ülke arasında 35'inci sıradayken bu süreçlerde 2019 yılında 58 ülke kapsamına bakılırken 19'uncu sıraya yükseliyoruz. Bu durum ise tabi ki de ciddi yükseliş. Bunu eğer bu zorlu günlerde de sürdürülebilir kılmak istiyorsak bunun için ciddi çalışmalara ihtiyaç var." Açıklaması ile dikkatleri çekti.

Yüz yüze eğitim kapsamında son durum…

  1. Spesifik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
  2. Kırk kere ölçüyor ve bir kere biçerek devam ediliyor.
  3. Risk görüldüğü an anında fren yapılıyor.

Fakat vatandaşlar tarafından hala 4 Ocak tarihinde okullar açılacak mı açılmayacak mı diye merakla arayışlar devam ediyor. . 4 Ocak tarihinde yüz yüze eğitim olacak mı sorusu karşısında salgından vaka sayılarının bu süreçlerde düşmeye başlasa bile yeterli olmadığına dikkatleri çekti. Her ne kadar 4 Ocak tarihi herkes için bir umut olsa bile sadece iyimser bir tahmin, esnek bir yapı ile gitmek pek de doğru gelmiyor.

Salgının durumunda son durum her gün takip edilmeye devam edilirken, öğrenci – öğretmek ve aileleri temaslı ya da pozitif olma durumları gün gün izlendi. Bu konu için sağlık bakanı ile görüşmeler yapıldı. Aşı değişkeni ve salgın kapsamında meydana gelen düşmelerin gerçekten de umut verici bir şekilde yer aldığı, Sayın Cumhurbaşkanı ile kabine toplantısı kapsamında ele alındı.

Konu için; . 4 Ocak tarihinde yüz yüze eğitim olacak mı sorusu karşısında salgından vaka sayılarının bu süreçlerde düşmeye başlasa bile yeterli olmadığına dikkatleri çekti. Her ne kadar 4 Ocak tarihi herkes için bir umut olsa bile sadece iyimser bir tahmin, esnek bir yapı ile gitmek pek de doğru gelmiyor. Tarih üzerinde değişiklik yapmak yanı sıra açılış – kapanış – tatiller falan değişiklik gösterebilir. Esnek bir yapı ile gitmek çok zaruri duruyor. Önümüzdeki anlarda salgın seyrinde düşmeler meydana gelirse gereken de yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.