1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Selçuk'tan Son Dakika Açıklaması! Okullar tamamen kapatılacak mı? Ara tatil ne zaman bitiyor?
Bakan Selçuk'tan Son Dakika Açıklaması! Okullar tamamen kapatılacak mı? Ara tatil ne zaman bitiyor?

Bakan Selçuk'tan Son Dakika Açıklaması! Okullar tamamen kapatılacak mı? Ara tatil ne zaman bitiyor?

Ara tatil tarihleri ile ilgili detaylar tüm öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. 16 Kasım tarihi ile ara tatil öğrenciler için başladı. Hafta sonu itibari ile öğrenciler için 13 Kasım itibari ile ara tatiller başlamış oldu.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ara tatil ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sırasında; ‘’ tatilden sonra gelecek olan süreç herkese yani tüm kademe olan öğrenci ve öğretmenlerin okullara dönme temennisinde yer alıyoruz. ‘’ tarzında açıklaması ile dikkatleri çekti. 13 Kasım tarihi ile başlayan ara tatil ne zaman sona erecek? Ara tatil hakkında merak edilen tüm detaylar…

Öğrenciler tarafından 13 Kasım tarihi ile başlayan ara tatiller ne zaman sona erecek merakla bekleniyor. Korona virüs salgını ile mücadele sırasında kademeli bir şekilde yüz yüze eğitim adımları takip ediliyor. Milli Eğitim bakanı tarafından gelen açıklamaya ve yayına alınan takvime göre ara tatil programı 16 Kasım tarihi ile başladı. Ara tatil sırasında öğretmenler mesleki gelişim programlarına da çevrim içi bir şekilde katılım sağlayabiliyor. Yarıyıl tatili ile 25 Ocak 2021 ve 5 Şubat 2021 arasında geçerli olacak. Ara tatil hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik…

Ara tatil ne zaman sona erecek?

Milli eğitim bakanı tarafından yapılan açıklama ve belirlenen eğitim öğretim programı takvimi kapsamında birinci dönem ara tatili 16 ve 20 Kasım tarihleri arasında olacak. Hafta sonunda yapılan tatiller ile beraber öğrenciler 13 ve 23 Kasım tarihleri arasını tatil olarak geçirecek 23 Kasım günü ders başı yapacaklar. Ara tatilde öğretmenler, tercihlerine göre çevrim içi ortamlarda mesleki gelişim programlarına katılım sağlayabilecekler. TRT EBA kanallarında ara tatil içerisinde telafi yapmak isteyen öğrenciler için dönemde görülen ders programlarının özel tekrarları da yayına alınacak.

Yarıyıl tarihi 25 Ocak ve 5 Şubat arasında geçerli olacak. 8 Şubat pazartesi günü itibari ile ikinci öğretim derslerine başlanacak ve tekrar 18 Haziran günü yıl sonu tatiline gelerek yıl eğitim günü sonlandırılacak. İkinci dönemde yapılacak olan ara tatil ise 12 Nisan ve 16 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak. 19 Nisan günü yeniden ders başı yapacaklar.

Bakan Selçuk açıklama yaptı…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; 16 Kasım tarihinde ara tatilin girmesi ile ilgili resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı açıklama sırasında; ‘’ Bugün, gün itibari ile ara tatil başlayacak. Tatilin ardından gelen süreç içerisinde herkesi yani her kademede yer alan öğrenci ve öğretmenlerin okula dönme temennisini diliyoruz. Bu kapsamda herkesin iyi bir şekilde destek vermesi gerekiyor. Herkes maskesini takmalı çünkü öğrencilerin buna ihtiyacı var. ‘’ şeklinde açıklamasını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.