1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Selçuk'tan müjde 62 bin 500 kişinin hesabına toplamda 60 milyon TL yatırıldı
Bakan Selçuk'tan müjde  62 bin 500 kişinin hesabına toplamda 60 milyon TL yatırıldı

Bakan Selçuk'tan müjde 62 bin 500 kişinin hesabına toplamda 60 milyon TL yatırıldı

Bakan Selçuk, üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında en önemli rolü üstlenen nitelikli iş gücünün tesis edilmesi için 62 bin 500 kişinin yaklaşık 60 milyon TL tutarındaki Mayıs ayı mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşvikinin ödendiğini açıkladı. işte ayrıntılar

A+A-

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan sonra ara verilen mesleki yeterlilik sınavlarından belge almış kişilere, teşvikten faydalanıp, belge ve sınav paralarını geri Alma imkanı sağladıklarını açıkladı.

Zehra Zümrüt Selçuk 26 Mart’ta faaliyete geçen yasa ile pandemi kapsamında olumsuz etkilenen üretimin kaliteli iş gücü ile desteklenmesi kapsamında ‘İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanacak mesleki yeterlilik belgesi teşvikinin 2022 senesine kadar devam edeceğini belirtti. Bakan Selçuk, 62 bin 500 kişinin 60 milyon lira değerindeki Mayıs ayı belgelendirme, yeterlilik ve sınav teşvikinin ödendiğini açıkladı.

Zehra Zümrüt Selçuk ’’ Mesleki yeterlilik kuruluşumuz, bakanlıklarımız, meslek kurumlarımız, sivil toplum ve sendika kurumlarımızla işbirliği içinde çalışma hayatında gerek duyulan meslek ölçünlerini belirliyoruz.

Pandemi nedeniyle bazı bölümlerde olumsuz etkilenen istihsal süreçlerini kaliteli ve belgeli iş gücü ivmelendirerek çok daha iyi bir pozisyona gelmesi için tüm gayretimizle sürdüreceğiz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.