1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Selçuk İşyerlerine Yapılan Ödeneği Açıkladı! İşyerlerine Geçtiğimiz Sene 577 bin TL Ödenek Aktarıldı!
Bakan Selçuk İşyerlerine Yapılan Ödeneği Açıkladı! İşyerlerine Geçtiğimiz Sene 577 bin TL Ödenek Aktarıldı!

Bakan Selçuk İşyerlerine Yapılan Ödeneği Açıkladı! İşyerlerine Geçtiğimiz Sene 577 bin TL Ödenek Aktarıldı!

Türkiye de özel sektörde istihdamı arttırabilmek adına geçtiğimiz sene 577 bin TL ödenek aktarıldığı paylaşıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlar için "Korumalı İşyeri" paketini açıklamıştı.Bu paket için çok ciddi rakamlarda ödenek ayıran Zehra Selçuk gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. İşte Detaylar...

A+A-

Engelli vatandaşların yetenek ve becerilerinden faydalanmak isteyen Zehra Selçuk bu konu ile ilgili geliştirmelerini sürüyor. Engelli vatandaşların uzun süreler boyunca iş hayatlarında yer almasını isteyen bakan bu süreçte işletmelere 577 bin TL ödenek aktarıldı. İşte bilgiler..

ENGELLİ VATANDAŞLARA AYLIK ÜCRETLER YATIRILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk her ay engelli vatandaşlara ve yaşlılara aylık yardımlar yaptığını açıkladı. Engelli vatandaşlar için aylık yapılan ödemelerin 720 TL olduğunu açıklayan Zehra Selçuk bu rakamında yeni yılda yükseltildiğini paylaştı. 720 TL’lik aylık tutarın 2020 yılında 763 TL’ye yükseldiğini vurgulayan Selçuk toplamda 577 bin TL ödeme gerçekleştiğini de kamuoyu ile paylaştı.

KORUMALI İŞYERİ NEDİR?

Ülkede işgücünü arttırabilmek adına çeşitli birçok paketler paylaşılıyor. İşgücüne engelli vatandaşlarında destek sağlamasını isteyen Korumalı İşyeri paketinde yüzde kırk oranı ve daha fazlasında engelli olan vatandaşlar faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.