1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Özer duyurdu! Tüm Türkiye'de okullar tatil mi oldu, hangi tarihe kadar tatil oldu? Yarın okul var mı?
Bakan Özer duyurdu! Tüm Türkiye'de okullar tatil mi oldu, hangi tarihe kadar tatil oldu? Yarın okul var mı?

Bakan Özer duyurdu! Tüm Türkiye'de okullar tatil mi oldu, hangi tarihe kadar tatil oldu? Yarın okul var mı?

7.7'lik depremin ardından 81 ilde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Özer, yurt genelinde okulların 13 Şubat'a kadar eğitime ara vereceğini açıkladı. Peki 7.7'lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil edildi? Yarın okul var mı? Eğitime kaç gün ara verildi?

A+A-

Son dakika haberleri: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı yeni açıklamada "Tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" dedi.

Açıklamasının devamında Bakan Özer, "Özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımıza hizmet için açık tutulacak" diye konuştu.

OKULLARIN 2 HAFTA TATİL OLDUĞU İLLER

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aşağıdaki iller için bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara verildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş,

Hatay,

Adıyaman,

Malatya.

HANGİ ÜNİVERSİTELER TATİL?

İstanbul'daki bazı üniversiteler, olumsuz hava şartları nedeniyle sınavları erteleme kararı alırken, bazıları da bir günlük akademik ve idari tatil ilan etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat günü olumsuz hava şartlarından dolayı derslerin çevrim içi yürütülmesi kararını aldıklarını bildirdi.

Bilgi Üniversitesinden yapılan duyuruda, 6 Şubat Pazartesi İngilizce hazırlık programında eğitime ara verildiği açıklandı.

Yeditepe Üniversitesinden yapılan bilgilendirmede, "Üniversitemizde görev yapan engelli ve hamile çalışanlarımız 6 Şubat'ta bir gün süreyle idari izinlidir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Mersin İlimiz genelinde 06.02.2023 Pazartesi günü eğitime (1) gün ara verilmiş, okullar tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.