1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Nureddin Nebati, yeni ekonomi modeline ilişkin itiraflarda bulundu! Dövizi düşürmek için...
Bakan Nureddin Nebati, yeni ekonomi modeline ilişkin itiraflarda bulundu! Dövizi düşürmek için...

Bakan Nureddin Nebati, yeni ekonomi modeline ilişkin itiraflarda bulundu! Dövizi düşürmek için...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP'nin yeni ekonomi modeline ilişkin itiraflarda bulundu. Nebati, "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor" ifadelerini kullandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin ekonomi planına göre, kronik cari işlemler açığını kalıcı fazlaya çevirmek yer alıyor. Erdoğan'ın ekonomik planına göre, cari dengede fazla verilmesiyle ülkeye giren döviz miktarındaki artışla enflasyonun düşürülmesi hedefleniyor. Erdoğan'ın bu açıklamalarıyla birlikte Merkez Bankası art arda faiz indirimi yaparak politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e indirdi. Faiz indirimiyle birlikte enflasyon ve kur krizi patlak verirken, yurttaşın alım gücü her geçen gün daha da düştü.

BAKAN NEBATİ'DEN İTİRAF

Erdoğan'ın yeni ekonomi politikasının odağında, ihracat odaklı üretime yönelik kredi genişlemesiyle kronik cari işlemler açığını kalıcı fazlaya çevirmek yer alırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor'' dedi.

Hürriyet Gazetesi'nden Abdulkadir Selvi'nin aktardığı habere göre, Nureddin Nebati şunları söyledi;

“Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.