1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan müjdeyi verdi! O ailelere 1082 TL destek parası ödenecek
Bakan müjdeyi verdi! O ailelere 1082 TL destek parası ödenecek

Bakan müjdeyi verdi! O ailelere 1082 TL destek parası ödenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan sevindiren açıklama geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada SED kapsamında çocuklara sağlanan destek miktarına zam geldiğini belirtti. Zamla birlikte ödenecek tutar ne oldu? Açıklamanın detayları nelerdir? Ailelere ne kadar destek ödenecek?

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün çok önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Bakan Selçuk 144 bini aşan sayıda çocuğa 155 milyon liralık destek sağlandığını ifade etti. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre SED kapsamında çocuklara sağlanan desteğe zam geldi. Yeni miktar 1082 TL olarak belirlendi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı açıklamaya "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması için önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasını destekliyoruz. Bu kapsamda aylık 144 bin çocuğumuz için 155 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlıyoruz" diyerek devam etti.

Maddi destek 1082 TL’ye yükseldi

 SED kapsamında yapılan yardım ödemesi, bakımı ailesinin yanında yapılan çocukların yaşıtlarıyla aynı şartlar altında büyüyebilmesi ve gelişimi için gerekli olan hiçbir şeyden mahrum kalmaması amacıyla yapılıyor. Bakan Selçuk’un açıklamasından önce yani zam uygulanmamış olarak Sosyal Ekonomik Destek hizmeti çocuk balına 1023 TL olarak yapılıyordu.

Yapılan zam ile birlikte Temmuz ayı ve sonrasında ödenecek destek 1082 lira olacak. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamanın kapsamında koruyucu ailelere yapılan desteğe zam yapılması da var. Koruyu ailelere de zam yapılmadan önce 1485 TL destek sağlanıyordu. Açıklamadan sonra zamla birlikte bu tutar 1687 TL oldu. Özellikle gündemimizdeki salgın nedeniyle, ihtiyaç duyulan ürünlerin fiyatının artması vb. sebeplerle yapılan desteğin tutarında artışa gerek vardı. Bakanlığın yaptığı açıklama bu destekten yararlanan aileleri sevindirdi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada ihtiyaçları doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelere destek sağlandığını da belirtti. Dezavantajlı durumdaki bireylere çeşitli hizmet ve sosyal yardımlarla destek olunduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.