1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Afetler İçin Ulusal Uyarı Sistemi UYARSİS Devreye Giriyor
Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Afetler İçin Ulusal Uyarı Sistemi UYARSİS Devreye Giriyor

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Afetler İçin Ulusal Uyarı Sistemi UYARSİS Devreye Giriyor

Yapmış olduğu açıklamalarda Bakan Karaismailoğlu afetler için ulusal uyarı sistemi UYARSİS’ in devreye gireceğini belirtti. Doğal afetlerde haberleşme altyapısının sürekli olarak sağlanması ve aksaklıkların meydana gelmemesi adına bu sistemin devreye girdiğini belirtti.

A+A-

Yapmış olduğu açıklamalarda Bakan Karaismailoğlu afetler için ulusal uyarı sistemi UYARSİS’ in devreye gireceğini belirtti. Doğal afetlerde haberleşme altyapısının sürekli olarak sağlanması ve aksaklıkların meydana gelmemesi adına bu sistemin devreye girdiğini belirtti.

Yine doğal afetler kadar ülkede yaşanan krizler için de bu sistemin gerekliliğinden bahsetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarında UYARSİS çalışmalarını başlattıklarını ve son bir düzenleme ile devreye sokacaklarını da belirtti. İşte detaylar..

UYARSİS Devreye Giriyor!

Afet ve acil durumlara yönelik olarak Bakan Karaismailoğlu UYARSİS için son bir düzenleme yapacaklarını belirterek ardından da devreye sokacaklarını belirtti. Bu kapsamda işletmeciler için acil durum ve afetler durumunda 277 adet mobil baz istasyonunun temin edilmesiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşları için de 723 uydu telefonunun bulunduğunu belirtti.

Bunlarla birlikte Türk Kızılay faaliyetlerinde haberleşmenin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için 55 tane VSAT uydu terminalinin temin edildiğini açıkladı. UYARSİS ile birlikte mobil çekirdek şebekelerde ve ara bağlantı noktalarında altyapının afet ve acil durumlarda etkin bir şekilde kullanımına yönelik çalışmalar yapıldığını anlattı. Bu kapsamda GSM şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirileceğini de dile getirdi.

Karaismailoğlu açıklamalarında korona virüs salgını sürecinde de iletişim altyapısı kapasite kullanım oranların artırıldığını da belirtti. Konuya ilişkin olarak sektör temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiklerini ve hizmet konusunda imkânların artırılmasını kararlaştırdıklarını belirtti. Bununla birlikte sektörün yeni dönemdeki plan ve stratejilerinin de masaya yatırıldığını dile getirdi.

Korona Virüs Salgınında Tüm Tedbirlerin Alındığı Belgelendi

Yapmış olduğu açıklamalarında Bakan Karaismailoğlu korona virüs salgını ardından seferlerine ara verilen hava yolu uçuşları ve yüksek hızlı tren seferlerinin de sağlık tedbirlerini alarak başlattıklarını anımsattı. Bununla birlikte salgının yayılması konusunda taşıdı risklerden dolayı havayolu uçuşlarından çekindiğini dile getiren Bakan sözlerinde 53 havalimanının bütün tedbirler alınarak hizmete başladığını da dile getirdi.

Yolculuk esnasında ciddi tedbirlerin uygulanarak yolcuların yolculuk oyunca titizlikle takip edildiğini de belirtti. Hayatın her alanında sosyal mesafe kurallarına, maske kullanımına, hijyene ve izolasyona her daim dikkat edileceğini belirtti. Uçuşlarda salgın sertifikası alan havalimanlarının bütün tedbirlere uyduğunu belgeleyerek hizmet süresine başladığını belirtti. Sözlerine havayolunda alınan tedbirlerin oluşturduğu güvenli ortamın turizm sektörüne oldukça katkısı olacağını da ekledi.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.