1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Bakan Işıkhan'dan Milyonlarca Öğrenciye Toplu Ödeme Müjdesi! 15.293 TL Kimlere Verilecek? Tüm detaylar Haberimizde!
Bakan Işıkhan'dan Milyonlarca Öğrenciye Toplu Ödeme Müjdesi! 15.293 TL Kimlere Verilecek? Tüm detaylar Haberimizde!

Bakan Işıkhan'dan Milyonlarca Öğrenciye Toplu Ödeme Müjdesi! 15.293 TL Kimlere Verilecek? Tüm detaylar Haberimizde!

Milyonlarca Öğrenciye Toplu Destek Ödemesi! 15.293 TL Kimlere Verilecek? Bakan Işıkhan tarafından son dakika açıklanan toplu destek ödemesiyle ilgili tüm detaylar burada. Şehit ve Gazi Çocuklarına Destek

A+A-

Devlet, vatandaşlara birçok farklı destek ödemesi sunuyor. Bu destekler, dar gelirli, ihtiyaç sahibi, geçim sıkıntısı yaşayan herkesi kapsıyor. Destek ödemeleri farklı kriterlere göre hane ya da bireysel bazda devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda yetkilidir.

Günümüzün artan yaşam maliyeti göz önüne alındığında, hayatlarını idame ettirmekte zorluk çeken bireylerin refahını artırmak için bu destekler büyük önem taşır. Bakan Işıkhan tarafından son dakikada duyurulan toplu destek ödemesiyle ilgili olarak, hak sahibi olan öğrencilere 15.293 TL tek seferlik toplu destek ödemesi verileceği açıklandı. Ancak, bu destek ödemesinin belirli şartları taşıyan öğrencilere sağlanacağı belirtiliyor. İşte 15.293 TL destek ödemesinin şartları:

Şehit ve Gazi Çocuklarına Destek Her yıl gerçekleşen ancak bu yıl artırılan şehit ve gazi çocuklarına yönelik destek ödemeleri 2023-2024 eğitim yılında hesaplara yatırılmaya başlanacak. Şehit ve gazilerimizin çocuklarının eğitimlerini desteklemek, derslerine konsantre olmalarını sağlamak amacıyla yapılan bu destek ödemeleri konusunda Bakan Işıkhan tarihleri ve miktarları açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazi çocuklarına yapılacak olan destek ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu ve ödeme miktarlarını paylaştı. Okul seviyelerine göre farklılık gösteren destek miktarları hakkında Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şu şekilde:

  • İlköğretim seviyesinde öğrenim görenlere 7.646,94 TL,
  • Ortaöğretim seviyesinde öğrenim görenlere 11.470,41 TL,
  • Yükseköğretim seviyesinde öğrenim görenlere 15.293,88 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler 20 Ekim Cuma günü hesaplara yatırılacak.

Bakan Işıkhan, açıklamasının sonunda, "Evlatlarımıza, kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum." dedi. Bu sabah yapılacak olan ödeme, şehit ve gazi çocukları için büyük bir destek sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.