1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Bakan Göktaş Duyurdu: Milyonlarca Öğrencilere 5.330 TL yatırıldı! Hesaplarınızı kontrol edin! Detaylar haberimizde…
Bakan Göktaş Duyurdu: Milyonlarca Öğrencilere 5.330 TL yatırıldı! Hesaplarınızı kontrol edin! Detaylar haberimizde…

Bakan Göktaş Duyurdu: Milyonlarca Öğrencilere 5.330 TL yatırıldı! Hesaplarınızı kontrol edin! Detaylar haberimizde…

Bakan Göktaş öğrencilere minimum 5 bin 330 TL ödeme yattığını açıkladı. İşte öğrencilere yönelik Aile Bakanlığı destek ödemelerinin detayları…

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan okuyan çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemeleri yatırıldı. Her ay hesaplara aktarılan SED ödemeleri Nisan ayında ne zaman yatacak vatandaşlar merak ediyordu. Beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.

Ödemelerin bugün öğrencilere yattığını açıkladı. Peki, SED ödemeleri ne kadar? Kimlere SED ödemesi yatırılıyor? Öğrencilere SED ödemesi şartları neler? İşte öğrencilere SED ödemesine dair detaylar haberimizde…

NİSAN 2024 SED ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Okuyan çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan SED ödemeleri yatıyor. Aylık yapılan SED ödemeleri her ayın 15’inde yatmaya başlıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin hesaplara 8 Mart 2024’te aktarıldığını açıkladı. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmesi istendi. Bakan Göktaş, açıklamasında “Ramazan Bayramı nedeniyle Nisan 2024 SED ödemelerini 8 Mart’a çekiyoruz. 897,6 milyon TL hak sahiplerimizin hesaplarına yatıyor. Çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, kendine güvenen ve milli değerlere sahip şekilde yetişmesi için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SED ÖDEMESİ NE KADAR YATIYOR?

SED ödemeleri çocukların seviyelerine göre hesaplara aktarılıyor. Okuyan gençlerle, sosyal hizmetlerde olan ya da sosyal hizmetlerden ayrılan çocuklara yatıyor. Ekonomik destek ödemesi olarak anaokulu öğrencilerine 3.614,13 TL, ilköğretim öğrencilerine ise 5.421,20 TL, ortaöğretimde okuyan öğrencilere 5.782,62 TL nakdi destek yatıyor. Bununla birlikte ortaöğretim seviyesinde olan ancak okula devam etmeyen çocuklara 3.614,14 TL SED ödemesi yatıyor. Kuruluşlardan ayrılan gençlere ise bakanlık 2.891,53 TL sosyal yardım yatırıyor. Buna ek olarak korunma kararıyla birlikte üniversiteye devam eden öğrencilere de 6.505,44 TL destek ödeniyor.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ülkemizdeki çocukların öncelikle temel ihtiyaçlarının giderilmesi adına düşük gelir seviyesinde olan hanelere ya da çocuklar kendilerine bakabilecek duruma gelene kadar vasiliğini üstlenen vatandaşlara SED ödemeleri yatırılıyor. Bu sosyal ve ekonomik destek ödemeleriyle temel ihtiyaçların ve eğitim masraflarının karşılanması amaçlanıyor.

SED başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine bizzat başvuru yapmak için gidebilir. Buna ek olarak e-Devlet sistemine girerek “Sosyal ve ekonomik destek başvurusu” gerçekleştirebilirler. Şahsen başvurular içinse T.C. kimlik ve dilekçe yeterlidir. Buna ek olarak gerekli görülmesi halinde öğrenci belgesi ve sağlık belgesi istenebiliyor. Meslek kursları ya da İŞKUR kaydı bulunuyorsa bu belgelerin de SED ödemesine başvuru yapılırken teslim edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.