1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan büyük müjdeyi duyurdu! Elektrik ve Doğalgaza okkalı indirim geliyor! İndirim Mart ayında faturaya yansıyacak!
Bakan büyük müjdeyi duyurdu! Elektrik ve Doğalgaza okkalı indirim geliyor! İndirim Mart ayında faturaya yansıyacak!

Bakan büyük müjdeyi duyurdu! Elektrik ve Doğalgaza okkalı indirim geliyor! İndirim Mart ayında faturaya yansıyacak!

Vatandaşları ay sonunda bir nebze olsun rahatlatacak yeni karar resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrası elektrik ve doğalgaz mesken aboneleri için müjde verildi. Bakan Dönmez: “Piyasalarda düşüş seyri devam ettiği müddetçe Mart ayında yeni indirimler söz konusu olabilir” yorumunda bulundu. Ardından ekledi:

A+A-

Vatandaşları ay sonunda bir nebze olsun rahatlatacak yeni karar resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrası elektrik ve doğalgaz mesken aboneleri için müjde verildi.

Bakan Dönmez: “Piyasalarda düşüş seyri devam ettiği müddetçe Mart ayında yeni indirimler söz konusu olabilir” yorumunda bulundu. Ardından ekledi: “10 yıllık yeni gaz anlaşması bu süreci destekleyecek.”

BOTAŞ tarafından son olarak sanayi kuruluşlarına yönelik doğalgaz satış fiyatında indirim uygulanmıştı. 1 Şubat itibariyle geçerli olacak. Bu indirim yalnızca şirketlerin toptan satış fiyatlarını etkileyecek. Mesken aboneleri ise uzun süredir indirim kolluyordu. Sonunda beklenen müjdeli haber geldi.

ELEKTRİKTE %15 DÜŞÜŞ GERÇEKLEŞTİ!

Yeni düzenleme ile 1 Şubat sonrasında elektrik üretim amaçlı yapılan doğalgaz satışında %16,67, Sanayi kuruluşlarında ise bu rakam %13,30’a kadar düşürüldü. Zirve rakamlardan yaşanan düşüş kurumsal olarak sanayi işletmecilerini mutlu ederken öte yandan mesken aboneleri içinde beklenti süreci doğdu.

Elektrik fiyatlarında uygulanan tavan fiyat uygulaması son olarak 2021 yılının Aralık ayında düzenlenmişti. Üzerinden geçen iki yılın ardından geçtiğimiz hafta taban fiyat bir anda indirildi ve 3650 TL/MWH’ye kadar düşürüldü. Bu durum piyasalarda sanayi kuruluşlarında kullanılan elektriğin %15’e kadar düşmesini destekledi.

10 YILLIK DEV PROJE!

Bakan Dönmez tarafından mesken aboneleri için doğalgaz ve elektriğe yönelik indirim müjdesi verilirken yapılan yeni gaz anlaşmasına da dikkat çekildi. Umman ile yeni bir anlaşmanın eşiğinde olduğu söylendi. “Bu haberi ilk kez ilan edeceğim” diyerek duyurdu. Yapılacak çalışmalar sonrası Umman’dan yılda 1,4 milyar metreküp gaz elde edilecek ve bu anlaşma 10 yıl boyunca devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler