1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Albayrak Tarih verdi emeklilik açıklaması!
Bakan Albayrak Tarih verdi  emeklilik açıklaması!

Bakan Albayrak Tarih verdi emeklilik açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 değerlendirme toplantısı kapsamında, 2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapılabileceğine değindi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 yılından sonra Türkiye'de emeklilik sistemiyle ilgili yeni bir reform çalışması yapılacağını duyurdu. Yeni sistem üzerine çalışmaların yapıldığını söyleyen Albayrak, "Türkiye’nin tüm paydaşlarının mutsuz olduğu bu yapıdan daha mutlu olduğu bir yapıya kavuşması elzem bir durum." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün yaptığı 2019 Değerlendirme Toplantısında emeklilik sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sistem ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Albayrak, 2020 yılından sonra emeklilik sisteminde yeni bir reform yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

İşte Albayrak'ın açıklamalarının o bölümü:

"Ben meseleye bütünleşik bir emeklilik sistemi olarak bakıyorum. Bu çalışmayı uzun zamandır yürütüyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yürütüyor bizler de destek veriyoruz. Türkiye, özellikle 2020 yılından sonra artık emeklilik sistemi özelinde ciddi bir reform yapmak durumunda. Tüm paydaşların menfaatine, herkesi de kazan kazan resmi içerisinde olması gerektiği bir noktada..

Bu çalışmalar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordineli bir şekilde yürüyor. Bu yıl önemli bir yıl. Kıdem tazminatı özelinde konuşmuyorum. Tüm emeklilik sistemi dünyadaki en başarılı benzer ve Türkiye'ye uygun örneklerle uyumlu maddeleri çalışarak, Türkiye'ye özgün bir çalışmayı yürüyoruz. 2023 hedefleri doğrultusunda, bu adımı atmamız lazım. Bu bir ihtiyaç ve zaruret. Türkiye'nin tüm paydaşlarının mutsuz olduğu bu yapıdan daha mutlu olduğu bir yapıya kavuşması elzem bir durum.".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum