1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Bakan Açıkladı: İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Tam 1259 TL Ödeme Yapılacak!
Bakan Açıkladı: İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Tam 1259 TL Ödeme Yapılacak!

Bakan Açıkladı: İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Tam 1259 TL Ödeme Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetimizle bu ay ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına çocukları için toplam 173 milyon TL yatıracağız” dedi.

A+A-

1.259 lira olan ödemeler yapılmaya başladı. Paralar hesaplara yatırılıyor. Bakan Yakın ayrıntıları paylaştı. Bakan Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının toplumumuzun dezavantajlı kesimlerine yönelik pek çok sosyal hizmet modeli bulunduğu belirtti.

Sosyal hizmet modellerinden birinin de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik SED olduğunu dile getiren Bakan Yanık, SED ile çocukların ihtiyaçlarının giderilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Bakan Derya Yanık, şunları kaydetti:

“SED hizmetimizle aile bütünlüğünün korunmasını hedefliyoruz. Ekonomik sebeplerle çocuklarımızın ailelerinden koparak farklı ortamlarda büyümeleri yerine kendi ailelerinin yanında, bütün ihtiyaçları karşılanarak daha sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmalarına özen gösteriyoruz. SED hizmeti alan ailelerimiz çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Böylece hem aile birlikteliği sağlamaktayız hem de çocuklarımıza fırsat eşitliği için imkan oluşturuyoruz. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetimiz ile bu ay ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına çocukları için toplam 173 milyon TL yatıracağız”

SED ödemesinin çocuk başına ortalama 1259 lira olduğunu belirten Bakan Yanık, ödemelerinin 15 Aralık’a kadar devam edeceğini kaydetti.

SED hizmetinden halen 139 bin çocuğun yararlandığını aktaran Bakan Yanık, 2021 senesinde toplam 1 Milyar 960 Milyon TL SED ödemesi yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.