1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Bağkur ve SSK’lıları Sevindiren Haber! Çalışmadan Emekli Olmak Mümkün! Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti!
Bağkur ve SSK’lıları Sevindiren Haber! Çalışmadan Emekli Olmak Mümkün! Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti!

Bağkur ve SSK’lıları Sevindiren Haber! Çalışmadan Emekli Olmak Mümkün! Vatandaşlar SGK’ya Akın Etti!

Genç yaşlarında çalışmayan vatandaşlar, ilerleyen zamanlar içerisinde isteğe bağlı emekli olma şartlarını araştırmaya başlıyorlar. İsteğe bağlı emekli olmak isteyen kişilerin her ay prim yatırması gerekiyor.

A+A-

Genç yaşlarında çalışmayan vatandaşlar, ilerleyen zamanlar içerisinde isteğe bağlı emekli olma şartlarını araştırmaya başlıyorlar. İsteğe bağlı emekli olmak isteyen kişilerin her ay prim yatırması gerekiyor.

Sigorta primlerinin tutarları ise kişiler için oldukça yüksek tutarlı görülebiliyor. İsteğe bağlı emekli olmak isteyen kişiler için talep edilen ilk koşul ise vatandaşın 18 yaşını tamamlamış olması yer alıyor. Kişinin dul, yaşlılık, emekli ve malul aylığı almıyor olması da şartlar arasında bulunuyor. Bir işyerinde sigortalı olarak çalışan kişiler de emeklilik için prim yatıramıyorlar. Çalışmadan emekli olmak mümkün…

Kişiler hem sağlık güvencelerinin olması hem de emekli maaşı alabilmek adına sigorta primlerini yatırmayı istiyorlar. Esnaf, çiftçi gibi serbest olarak çalışan kişiler ise kendi primlerini kendileri yatırırlar. Bu primlerin asıl yatırılış amacı ise kişinin ilerleyen dönemlerde emekli maaşı almasıdır. Çalışan kişilerin birçoğu ilerleyen dönemlerdeki emeklilik zamanlarının halini kurar. Kişiler hem prim ödeyip hem de yaş zamanını doldurarak emekli olmayı istiyorlar.

Yapılması Gerekenler

Çalışmadan emekli olmak isteyen kişiler arasında ev hanımları da yer alıyor. Ev hanımları kendi sigorta ödemesini gerçekleştirerek emeklilik hakkı kazanabiliyorlar. Kişiler kendileri için belirlenen prim zamanı kadar ödeme yapmak zorundalar. Ardından gün ve prim koşulunu yerine getiren kişiler emekli olarak yer alabilirler. SGK için prim ücreti ev hanımları için 847 YL olarak belirlenmiştir. İsteğe bağlı emekli olmak isteyen kişiler ise her 30 gün için 941 TL ödeme yapabilecekler.

18 yaşını dolduran ve devletten herhangi bir aylık almayan kişiler bu hakka sahip olabiliyorlar.

İsteğe Bağlı Sigorta Yapın ve Emekli Olun

İsteğe bağlı emekli olmak için kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmaları gerekiyor. Kurum üzerinde sigorta girişi yapan kişiler, her ay düzenli olarak prim ödemesi yaparlarsa emekli olabiliyorlar. Böylelikle hem emeklilik maaşı alabiliyor hem de sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar.

Kimler İsteğe Bağlı Emekli Olabilir?

18 yaşını doldurmuş olan; Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı gibi alanlara daha önce kaydolmamış kişiler isteğe bağlı emekli olabiliyorlar. Kişilerin her ay belir bir tutarda prim ödemesi yapması gerekiyor. İsteğe bağlı emekli olarak sadece çalışmayan kişiler değil, ev hanımları, emekliler, esnaf ve çiftçiler de emekli olabiliyorlar. Emekli olmak için kişilerin eş, baba ya da anne gibi durumlardan da maaş almıyor olması şartı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.