1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. BAĞ-KUR’lu, SGK, Çalışan, Memur, Taşeron İşçi, Emekli Yaşlı Ve Engellilere Büyük Müjde...
BAĞ-KUR’lu, SGK, Çalışan, Memur, Taşeron İşçi, Emekli  Yaşlı Ve Engellilere Büyük Müjde...

BAĞ-KUR’lu, SGK, Çalışan, Memur, Taşeron İşçi, Emekli Yaşlı Ve Engellilere Büyük Müjde...

Bayram nedeniyle ödemeler erken yapıldı. Memur emeklilere, engellilere, yaşlılara, işsizlere ve çalışanlara ödemeler dün başladı. Bugün ve yarın devam edecek. 5 Ağustos'ta başlayan işsizlik maaşı ve kısa vadeli istihdam ödemeleri dün başladı. Dün 500 bin kamu çalışanına 13 günlük ek ödeme yapıldı.

A+A-

Emekliler, memurlar, engelliler, yaşlılar, işsizler ve çalışanlar çifte ziyafet yaşayacaklar.  Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa vadeli ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. IBAN bilgisi olmayan vatandaşlara PTT yoluyla da ödeme yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi.

Bakanlıktan Resmi Bayram Müjdesi

Ziyafet nedeniyle ödemeler erken yapıldı. Memur emeklilere, engellilere, yaşlılara, işsizlere ve çalışanlara ödemeler dün başladı. Bugün ve yarın devam edecek. 5 Ağustos'ta başlayan işsizlik maaşı ve kısa vadeli istihdam ödemeleri dün başladı. T.C. 4-6 kimlik numarasının son basamağı bugün, 8'i yarın alacaktır. Dün 500 bin kamu çalışanına 13 günlük ek ödeme yapıldı.

  • Memur emekli: Bugün ve yarın verilecek.
  • Engellilere ve yaşlılara: Yarın.
  • İşsiz ve kısa çalışanlar için: Dün başladı ve bugün ve yarın devam edecek.
  • Kamu çalışanlarına: Ek ödeme dün hesaplara yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlı ve emekli aylıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, ödemelerin bayram öncesinde hak sahiplerine yatırılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, bu yıl Kurban Bayramı'nın 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk gelmesi nedeniyle yaşlı ve engelli emekli maaşlarının ödeme tarihlerinin vurgulandığını söyledi. Yaşlı ve engelli emekli maaşlarının her ayın 5'i ile 9'u arasında peşin ödenmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Selçuk, "Mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle bu yıl Ağustos ayının ödemelerini yaptık ifadesinde bulundu.

535 bin engelli vatandaşın evde bakım hizmetlerinden yararlanacağını belirten Bakan Selçuk, toplam 827 milyon TL'nin ödeneceğini sözlerine ekledi.

27-29 Kısa Çalışma Ödemesi Yapılacak

Günlük kısa süreli çalışma ödeneği; Sigortalıların son on iki aylık primleri dikkate alınarak hesaplanan ortalama günlük brüt kazançların% 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa süreli çalışma ödeneğinin miktarı, aylık asgari ücretin brüt miktarının% 150'sini aşamaz.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum