1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aylardır bekleniyordu, sonunda tarih verildi! Emeklilere 206 TL ödeme yapılacak…
Aylardır bekleniyordu, sonunda tarih verildi! Emeklilere 206 TL ödeme yapılacak…

Aylardır bekleniyordu, sonunda tarih verildi! Emeklilere 206 TL ödeme yapılacak…

Emekli vatandaşlara 206 TL ödeme yapılacak. Günlerdir milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği o haber geldi. Emekli olan vatandaşlar 206 TL ek ödeme alabilecek. Peki ne zaman alacak? ne zaman hesaba yatacak? İşte tüm detaylar…

A+A-

Ocak ayında gelen zammı öğrenen emekli vatandaşlar zamlı maaşlarına kavuşabilmek için heyecanla o tarihi bekliyor. Zamlı maaş ödemeleri ayın 18’inde başlayacak. İlk zamlı maaş alacak olanlar SSK emeklileri. SSK emeklileri yüzde 8,36 artış zam almışlardı. Yapılan zam üzerine daha aylık almayan SSK emeklisi yeni zamlı maaşlarını 18-26 Ocak tarihleri arasında alabilecek.

BAĞ-KUR emeklilerinin zamlı maaş ödemeleri ise 25- 28 Ocak tarihleri arasında sürecek. Memur emeklileri de zamlı bir aylık ödemesi alacak.

Emeklilere Ek Ödeme Geliyor!

Milyonlarca memur emeklisinin Ocak maaşları daha zam oranı belirlenmediğinden ötürü herhangi bir artış yansıtılmadan ödendi. Emekli vatandaşlar yüzde 7,33 ile aldıkları zammın farkını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulundan tarihte hesaplarına yatırılacak.

Aylıklarını her ay alanlara 1, 3 aylık şeklinde alanlara Kasım- Aralık dönemi 1, Aralık- Ocak- Şubat dönemi alan vatandaşlara 2, Ocak- Şubat- Mart dönemi alan vatandaşlara ise 3 aylık zam farkı yatırılacak. Bu demek oluyor ki en düşük aylık 2 bin 814 TL olan aylık 3 bin 20 lira oldu. Maaş aylık yapılıyor ise eğer aylık 206 TL’lik bir zam farkı yatırılacak. 3 aylık alan vatandaşlara ise en az 618 TL far ödenecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.