1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ayaklara Özel Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?
Ayaklara Özel Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklara Özel Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklarımıza günlük çeşitli bakımları yapıyor olmamız, bazı doğal ilaçları göz ardı etmiyor olmamız ve masaja önem vermemiz ileri günlerde meydana gelebilecek bazı çatlak ve nasırların önüne geçecektir.

A+A-

En önemlisi onları daha oluşmadan, meydana gelmeden önlememizdir. Yaz vakitlerinde cildinize kış aylarında göstermiş olduğunuz özenden çok daha fazla özen göstermeniz gereklidir. Hele ki tüm gün ayakta durmanızın gerektiği bir işte çalışmaktaysanız kesinlikle ayaklarınıza oldukça dikkat etmeli ve gereken bütün özeni onlara göstermeniz gereklidir. Özellikle de tatil yerlerinde, taşlı bölgelerde ayaklarınızın çıplak olması ve çıplak şekilde dolaşmanızdan dolayı çeşitli nasırlar ve kurumalar meydana gelebilir. Bu nedenle oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.

Ayakkabılarınıza Çok Dikkat Edin

Ayak sağlığı ve ayağınızın temizliği için kullanmış olduğunuz ayakkabılara oldukça özen göstermelisiniz. Bu nedenle ayağınızın ayakkabı içine tam oturmasına dikkat edin. Ayakkabının tabanına ayağınız tam basmalıdır. Bunlara ek olarak yine daha yüksek olan topuklu veya da düz ayakkabıları oldukça uzun zaman kullanmamalısınız. Uzmanların uyarlarına göre ayakkabılarınızı oldukça sık bir zaman periyodun da değiştirmeniz ayak sağlığınız açısından oldukça önem arz ediyor. Eğer ayaklarınızın bütün gün yorulduklarına inanıyorsanız yine gece uyumadan önce ılık su, karbonat ve biraz toz karışımı ile ayaklarınızı 15 – 30 dakika kadar dinlendirebilir ve onları rahatlatabilirsiniz. Bu işlemi yapmanızda yine her hangi bir sakınca yoktur.

Ayaklar İçin Pedikürler

Ayak bakımlarınızı tam anlamıyla bitirdikten sonra yine pedikür beraberinde tırnaklarınıza düzgün bir şekil verdikten sonra yine elleriniz kadar harika görünen bir ayağa sahip olabilirsiniz ki bu da imkansız değildir. Sonrasında da önünüzdeki senenin modası olan ince bantlara sahip ayakkabılardan alabilirsiniz veya rahatlıkla terlikleri giyebilirsiniz. Ayaklarınızı çeşitli aksesuarlar beraberinde süsleyerek daha çekici hale getirebilirsiniz. Bazı durumlarda da oldukça kötü görünüyor olsalar da gerçekten çoğu zaman ayaklarınıza farklı bir güzellik kattıklarını biliyoruz. Bunlara ek olarak yine ayak parmaklarına takılabilen kemik, gümüş gibi süsleri kullanabilirsiniz ve bu süsleri terlikler ile beraber kullandığınız da her hangi bir problem yaşamazsınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.