1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Avustralya Vize Başvurusu - Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Avustralya Vize Başvurusu - Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avustralya Vize Başvurusu - Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’den Avustralya’ya gidecek olan kişilerin sahip olduğu Bordo (Umumi) Pasaport, (Yeşil) Hususi Pasaport, Gri (Hizmet) Pasaport ve Siyah (Diplomatik) Pasaport, vize gerektirmektedir. Avustralya vize başvurusu yapacak kişilerin, bölge ayrımı olmadan Ankara’da bulunan Avustralya Konsolosluğu’na müracaat etmesi gerekmektedir.

A+A-

Seyahat şirketleri vasıtasıyla yaptırılacak olan vize başvuruları için de seyahat şirketinin yetkilendirildiğine dair dilekçe yazılması ve bunun Avustralya Ankara Konsolosluğu’na bildirilmesi zorunludur.

Avustralya vize başvurusu online olarak alınabilmekte ve online başvuru yapan kişilere öncelik bile tanınmaktadır. Türkiye’den başvuru yapılan Avustralya vize türleri şunlardır:

  • Avustralya Turist Vizesi
  • Avustralya Aile Ziyareti Vizesi
  • Avustralya Evlilik Vizesi
  • Avustralya İş Ziyareti Vizesi
  • Avustralya Öğrenci Vizeleri
  • Avustralya E-ziyaretçi Vizesi
  • Avustralya Çalışma ve Tatil Vizesi
  • Avustralya Tıbbı Tedavi Amaçlı Vize
  • Avustralya Transit Geçiş Vizesi
  • Avustralya Gemi Vizesi
  • Avustralya Superyat Mürettebat Vizesi
  • Avustralya Geçici Çalışma Vizesi (Kısa Süreli/ Resmi Kurum/ Eğlence Sektörü / Eğitim Sektörü)

Avustralya Vizesi Online Başvuru

Avustralya vize başvurusunu online olarak yaparken ilk olarak Avustralya Büyükelçiliği resmi internet sayfasında bulunan başvuru formunun İngilizce dilinde doldurulması gerekmektedir. Sonrasında istenilen vize türüne göre seyahat nedenini kanıtlayan belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Gerekli belgelerin sisteme yüklenmesinden sonra başvuru için onay kodu ile kayıt altına alınma işlemi yapılacaktır.

Avustralya vizesi başvurunun online olarak yapılabilmesi için IMMI adı verilen yeni bir başvuru sisteminde hesap açılması gerekmektedir. Online başvuru işleminden sonra hazırlanacak evrakların doğru, tam ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Evrak tamamlama işleminden sonra Ankara’da bulunan Avustralya Konsolosluğu’na posta yoluyla gönderilmelidir. Evrakların ulaşmasıyla inceleme başlamaktadır.

Avustralya vizesi başvurusunu Avustralya Konsolosluğu’na doğrudan yapacak kişilerin ise randevu alması gerekmektedir.

Avustralya vize başvuruları, herhangi bir aksi durum olmaması durumunda ortalama olarak 20 gün içinde sonuçlanmaktadır. Seyahat planında bir sorun çıkmaması adına vize başvurularının seyahat tarihinden en az 1 ay önce yapılması önerilmektedir. Avustralya vize başvurusu evrakları için ülkenin Konsolosluk veya Büyükelçiklerine başvurularak net bir bilgi alınması gerekmektedir.

 

 

 

Avustralya Vize Ücreti Ne Kadar?

Avustralya vize ücretleri, kişinin seyahat amacına ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. Bu açıdan, Avustralya vize ücretleri; ek olarak verilen hizmetler dahil olmadan, 140 Avustralya doları ila 575 Avustralya doları arasında değişmektedir. Avustralya vizesi ücreti dönemsel olarak güncellendiği için Avustralya vizesi başvurusu yapacak kişiler, ücret bilgileri için direkt olarak konsolosluktan net bilgi almalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.