1. HABERLER

  2. DİZİ

  3. Atiye Dizisi Konusu ve Oyuncuları İle İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor!
Atiye Dizisi Konusu ve Oyuncuları İle İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor!

Atiye Dizisi Konusu ve Oyuncuları İle İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor!

Atiye, Netflix için çekilen bir dijital platform dizisidir. Başrollerini, Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün paylaştığı macera ve gizem türü seven izleyicilerden büyük ilgi görmüştür. Kurgusu ve yönetimiyle büyük takdir toplayan Atiye’nin konusu da oldukça ilgi çekicidir.

A+A-

Atiye dizisi, dünya mirasları listesine alınan Göbekli Tepe’nin sırlarını baz alan bir dizi olduğundan dolayı gizem dizisi türünde bir başyapıt olarak değerlendirilmiştir.

Atiye dizisinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmaktadır. Senaryosu Nuran Evren Şit, Ali Taner Baltacı ve Ozan Açıktan tarafından yazılan dizinin 2.Sezonu sevenleri tarafından merakla beklenmektedir. Dizinin ikinci sezonunun yayın tarihi olarak 2020 Eylül ayını belirleyen yapım şirketi, 3 sezon için Netflixle anlaşma yapmış bulunmaktadır. Yönetici yapımcılığını; Onur Güvenatam, Özge Bağdatlıoğlu, Jason George’nin üstlendiği dizinin yapımcılığını ise; Alex Sutherland yapmıştır.

Atiye Dizisinin Konusu

Dizide, Beren Saat sevgilisi ve ailesi ile birlikte güzel ve mutlu bir hayat yaşamaktadır. Beren Saat’in dizideki adı da Atiye’dir. Atiye, ünlü ve başarılı bir ressamdır. Atiye, çocukluğundan beri sürekli aynı sembol üzerine çalışıp resimlerinde ve sergilerinde sürekli bu işareti resmetmektedir. Mehmet Günsür ise, dizi de bir arkeolog olan Erhan rolüne hayat vermektedir. Erhan’ın babası da ünlü bir arkeologdur ve göbeklitepe kazısını ölmeden önce Erhan’ın babası yapmaktadır.

Dizide ise bu ikilinin buluşması oldukça büyük bir tesadüf sayesinde gerçekleşiyor. Göbekli Tepe’de yeni bulunan bir tapınağın televizyona çıkmasıyla, Atiye’nin hayatı değişir. Atiye Göbeklitepe’de yeni bulunan tapınağı televizyonda gördüğünde, duvar resimlerinden birinin üstünde kendi çizdiği sembole rastlar. Tam da sevgilisi Ozan’ın ona evlenme teklifi edeceği gün apar topar Göbeklitepe’ye Erhan’la konuşmaya gider ve hayatı tam olarak bu noktada değişir.

Bu esrarengiz tapınağı keşfetmesi ile başına gelecekler Atiye için, büyük bir trajedi olmuştur. Sadece, çocukluğundan kariyerine kadar resmettiği, bu gizemli sembolü keşfetmeye gelen Atiye, kardeşi ailesi, babası ve hatta nişanlısı Ozan’ın babası ile ilgili de bilmediği birçok gerçekle karşılaşır. Yaşadıkları bununla da sınırlı kalmayarak sağlık konusunda da problemler de yaşayan Atiyenin yaşamı giderek  karmaşık bir hal almaya başlar.

Atiye Dizisinin Oyuncuları

Dizide Atiye’nin nişanlısını, Metin Akgüler canlandırmaktadır. Dizinin diğer oyuncuları ise; Melisa Şenolsun, Tim Seyfi, Hazal Türesan, Meral Çetinkaya, Başak Köklükaya, Civan Canova, Cezmi Baskın ve Sibel Melektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.