1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ateş Ölçen ve Dezenfektan Sıkan Robot Geliştirildi!
Ateş Ölçen ve Dezenfektan Sıkan Robot Geliştirildi!

Ateş Ölçen ve Dezenfektan Sıkan Robot Geliştirildi!

Ordu Altınordu ilçesinde virüs ile mücadele kapsamında kullanılmak üzere robot icat edildi. Sağlık Haberleri arasında en dikkat çekici haber olan bu robot, virüsü önleme ve virüsten korunma konusunda oldukça önemli bir adımdır. Üretilen bu robot, dezenfektan sıkıyor, maske veriyor ve aynı zamanda ateş ölçüyor.

A+A-

MEB’e bağlı Dr. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapmakta olan 6 öğretmenin salgın sürecinde tedbirleri sağlayabilmek adına tasarladığı robot çeşitli aşamaları tamamladıktan sonra çalışmaya başladı.

Gelen taleplere göre, seri üretiminin de yapılabileceği belirtilen robot, kişilerin ateşini ölçtükten sonra ellerine dezenfektan sıkarak maske veriyor. Ateşi düşük olan kişilere otomatik kapıları açarken, ateşi yüksek çıkan kişilere kapıyı açmayarak durumu yetkililere bildiriyor.

Robotun hemen her parçası aynı ekip tarafından hazırlanmış olup salgın sürecinde insanların daha güvenli olması amacına hizmet için tasarlanmıştır. Robotun tüm masrafı 1000 dolar tuttu.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek şu açıklamalarda bulundu: ‘’ Seri üretime geçersek bu kakamın 700 dolara kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Eğer bütün okul ile kurumlarımızda bu robotu kullanabilirsek özellikle bu salgın sürecinde virüsün yayılmasını önlemek adına güzel bir çalışma olacak. İnşallah bu çalışma yaygınlaşır ve salgın ile mücadele konusunda çok güzel bir başarı sağlamış olur.’’ Dedi. Anlık sağlık haberleri için sitemizi takipte kalınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.