1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretliye ikramiye müjdesi tasarı mecliste
Asgari ücretliye ikramiye müjdesi tasarı mecliste

Asgari ücretliye ikramiye müjdesi tasarı mecliste

Asgari ücretli vatandaşa bir müjde daha yolda. Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam sonrası vatandaşlardan büyük bir eleştiri gelmişti. Yapılan eleştirilere karşı asgari ücretliye 3 ayda bir ikramiye verilmesi gündeme geldi. Proje meclise sunuldu.

A+A-

Asgari ücretli çalışana 3 ayda bir ikramiye verilecek mi? Tasarı Mecliste. Asgari ücretlinin gözü Meclisten çıkacak karara çevrildi. İşte asgari ücretliyi rahatlatacak tasarının detayları.

Vatandaşların gözü meclisten çıkacak karara çevrildi. Asgari ücretliye 3 ayda bir ikramiye mecliste Asgari ücretli vatandaşlara 3 ayda bir ikramiye verileceğine yönelik haberler giderek artmaya başladı. Son olarak gelen bilgilere göre vatandaşların asgari ücret miktarını yeterli görmemesi nedeniyle meclise yeni bir öneri sunulacağı yönünde.

Projeye göre asgari ücretli çalışana 3 ayda bir ikramiye verilecek. Proje meclise sunuldu. Meclisin projeye onay vermesi halinde asgari ücretli vatandaşa 3 ayda bir ikramiye verilecek. Asgari ücretliye 463 TL ek ödeme son dakika haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretliye yapılacak ek ödeme konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı kısa süre içinde vatandaşlara müjdeli haberi vereceklerini ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Söz konusu karar onaylanırsa asgari ücretlilerden vergi alınmayacak. Bunun yanı sıra asgari ücretli çalışanların maaşlarında iyileştirilmeye gidilmesi de gündemde. Çalışmalarda öne çıkan konu ise asgari ücretlilerden kesilen 463 TL vergi ek ödeme olarak geri verilecek.

Bu vergi kesintileri 3 ayda bir ikramiye olarak verilecek. 3 ayda 1 ikramiye doğru mu? Konuyla ilgili henüz net bir gelişme yok. Ancak konu meclis gündeminde yer alıyor. En kısa sürede sonuçlanması beklenen projenin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Son gelen haberlere göre asgari ücretlilerden alınan 463 TL vergi kesintisi 3 ayda 1 ikramiye olarak verilecek.

Buna göre bir asgari ücretli senede 4 kez ikramiye alacak. 3 ayda bir yapılacak ikramiyelerin yanı sıra devlet asgari ücretliye elektrik faturası yardımı, kira yardımı, kömür yardımı gibi yardımlarda yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum