1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretliye Erdoğan'dan 463 Lira Ek Ödeme
Asgari Ücretliye Erdoğan'dan 463 Lira Ek Ödeme

Asgari Ücretliye Erdoğan'dan 463 Lira Ek Ödeme

2020 yılında asgari ücretliye müjdeli haber. Bu yıl asgari Ücret zammı hiç bir çalışanı mutlu edecek miktarda olmamıştı. Asgari ücretliye bir nebzede olsa sevindirecek 463 TL Ek ödeme cebinde kalacak bir yasa hazırlanıyor.

A+A-

CNN Türk ve Kanal D ortak yapımında asgari Ücretliye 463 TL ek ödeme son dakika gelişmesi duyuruldu. Erdoğan, kesinlikle bir müjdemiz olacak, arkadaşlar çalışıyor dedi.

İyi Parti: Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın Yasa Teklifi!

Asgari Ücretliyi sevindirecek yasa yeniden mecliste. AKP ve MHP red oylarıyla asgari ücretliden vergi alınmasın teklifi kabul edeilmemişti. Fakat konuyla alakalı İyi Parti başkanvekili Lütfü Türkkan bir bir tüm partilerle konuşarak bu enflasyon oranlarıyla çok düşük yapılan zam sonrası yeni bir yasa için çalışmaya başladı.

Buna göre en az bir asgari ücretli çalışanından 463 TL vergi kesintisi yapılıyor. Eğer İYİ Partinin teklifi yasalaşırsa uygulanan vergi kesintileri 3 ayda bir ikramiye adı ile asgari ücretli çalışana ödenecek. 

Asgari Ücretliye 3 ayda 1 İkramiye!

Asgari Ücretli kendi maaşından kesilen vergi 3 ayda 1 ikramiye olarak hesaplarına yatırılacak. Asgari Ücretlilerden çocuğuna göre aldığı paradan dolayı vergi kesintileri yükseliyor. O kesintiler hiç bir etki etmeden devam ederken ikramiye 463 TL yılda 4 kere hesaplarına yatırılacak.

İyi Parti'nin meclise sunduğu asgari ücretlilerden vergi alınmasın yasa teklifinde AKP red oyu verirken MHP çekimser kalmıştı. Çekimser kaldığı kanun teklifine sıcak yaklaşan MHP 3 ayda bir verilmesini onaylayacak. 

İlk ödeme Mart'ta

Ocak ayı içinde meclisten geçmesi kesin gözüyle bakılan yasa teklifi Mart ayında hesaplara yatırılacak. Asgari Ücretliye can suyus olacak ikramiyeler Mart ayında ödenmeye başlayacak. Bütün partiler ortak kararıyla getirilecek yasayı Erdoğan'ın onaylarım dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum