1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretlileri üzecek karar alındı! 25 TL ila 125 TL arasında kesinti yapılacak!
Asgari ücretlileri üzecek karar alındı! 25 TL ila 125 TL arasında kesinti yapılacak!

Asgari ücretlileri üzecek karar alındı! 25 TL ila 125 TL arasında kesinti yapılacak!

Asgari ücretli çalışan vatandaşlar için beklenmedik kötü bir haber daha geldi. 25 TL'den 125 TL'ye kadar bir kesinti daha yapılacak.

A+A-

Yıllardır yapılan gelir vergi oranlarına göre farklı bir vergi dilimine de tabi tutulmaları söz konusu olan asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için yüzde yirmi oranları ile ödemeler meydana gelecek. Gelen vergi dilimleri kapsamında eylül ayı ile beraber kesintiler olacak. Eylül ayında yapılan 25 TL kesinti ile beraber  2020 yıl sonuna kadar toplam 125 TL kesilecek.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar 2020 Eylül ayından itibaren artık yeni bir döneme girecek. Yıllık gelir vergi oranlarına göre artık vergi dilimlerine tabi tutulacaklar. Yüzde yirmi oranları ile ödeme yapılacak. Gelmesi beklenen vergi dilim kapsamı ile beraber eylül ayında 25, 2020 yılının sonuna kadar toplam 125 TL kesinti yapılması söz konusu olacak.

Türkiye genelinde asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden milyonlarca asgari ücretli çalışanlar yıllık oranlara göre maaşlarında kesintiler olacak. Yeni gelir vergileri ile beraber yüzdelik dilim oranlarının ardından beraber maaşların üzerinde kesinti tablolar belirlendi.

Yıllık gelir tablosuna paralel vergi dilimleri olacak

Türkiye'de çalışma hayatında kazandıkları maaşlara göre vergi ödemesine devam ediyor. Vergi ödeme kapsamında en alt seviyelerde kazanç elde eden asgari ücretli çalışanlar için yılın geri kalan kısmında  üst dilime geçmeyi başaracaklar. Çalışanlar için uygulanması beklenen vergi dilim tablosu;

  • Yıl içerisinde kazanılan toplam gelir miktarı 22 bin TL'ye kadar alan kişiler için yapılacak toplam gelir vergi yüzdesi 15 oranlarına tabi tutulacak.
  • Yıl içerisinde kazanılan toplam gelir miktarı 22 bin TL ile 49 bin TL arasında alan kişiler için yapılacak toplam gelir vergi yüzdesi 20 oranlarına tabi tutulacak.
  •  Yıl içerisinde kazanılan toplam gelir miktarı 49 bin TL ile 180 bin TL arasında alan kişiler için yapılacak toplam gelir vergi yüzdesi 27 oranlarına tabi tutulacak.
  • Yıl içerisinde kazanılan toplam gelir miktarı 180 bin TL ile 600 bin TL arasında alan kişiler için yapılacak toplam gelir vergi yüzdesi 35oranlarına tabi tutulacak.
  • Yıl içerisinde kazanılan toplam gelir miktarı 600 bin TL'den daha fazla alan kişiler için yapılacak toplam gelir vergi yüzdesi 40 oranlarına tabi tutulacak.

Asgari ücretli vatandaşlar da yüzdelik dilimde olacak

Asgari ücretli çalışan vatandaşlar için gelir vergisi ödemeleri yüzde on beş oranlarından yüzde yirmi oranlarına kadar artış gösteriyor. Ağustos ayında meydana gelecek net brüt ücretler yüzde 15 oranları ile yapılacak. Eylül ayının gelmesi ile beraber vergi dilim oranıartık yüzde 20 oranlarına kadar çıkacak.

Geçtiğimiz senelerde yapılan düzenlemeler ile beraber gelir vergi dilimi artış gözlenmesi ile beraber vatandaşların ellerine geçecek ay sonundaki net ücretin ocak ayında ellerine geçecek ücretin altına inmesi engellendi. Bekar ve çocuğu olmayan vatandaşlarda bu kesintiler olmayacak.

Çocuğu olan asgari ücretliler yıl içinde 400 TL kayıp yaşayacak

3 çocuğu olan asgari ücretle çalışanlar AGİ düzenlemesi kapsamı ile beraber aylık 2479 TL maaş alıyordu. Gelen son düzenlemeler ile beraber vergi dilimi değişiklikleri olmasının ardından 2453 TL maaş alan bir kişi artık 2324 TL alacak.

Ağustos ayında 3 çocuğu olan bir asgari ücretliden kesinti olmazken eylül ayında 25 TL yıl sonuna kadar da 125 TL kesinti olacak. Bu da bir yıl içerisinde toplam 400 TL kayba eş değer olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler