1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretlilere son 10 yılın müjdesi verildi! Asgari ücret ne kadar olacak, zam teklifleri ne kadar? Asgari ücrette ocak ayı zammı…
Asgari ücretlilere son 10 yılın müjdesi verildi! Asgari ücret ne kadar olacak, zam teklifleri ne kadar? Asgari ücrette ocak ayı zammı…

Asgari ücretlilere son 10 yılın müjdesi verildi! Asgari ücret ne kadar olacak, zam teklifleri ne kadar? Asgari ücrette ocak ayı zammı…

Ocak ayı zamlarıyla ilgili olarak milyonlarca vatandaşın merak ettiği konulardan bir tanesi de asgariücret zam oranı oldu. Bu konuya ilişkin olarak hükümet kanadında geçen zamanlarda asgari ücret çalışanları için önemli bir adım atılmıştı.

A+A-

Bu kapsamda asgari ücret için zam görüşmeleri adına en az enflasyon oranları ile TÜFE rakamlarına bakılacağı belirlendi. Yine bu konuya ilişkin olarak Merkez Bankası’nın da beklentileri olumlu yönde arttı. Enflasyon tahminleri bu kapsamda %12.01 seviyesinden %12.47 bandına kadar yükseldi. İşte asgari ücret zammına ilişkin tahminler ve merak edilen detaylar…

Merkez Bankası tarafından yapılan enflasyon tahminleri ardından bir artış meydana geldi. Bu kapsamda milyonlarca asgari ücretli vatandaş da maaşlarına Ocak ayında ne kadar zam geleceğini yakından takip etmeye başladı.

Özellikle de pandemi sürecinde yaşanan ekonomik olumsuzluklar da baz alınarak Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimat ile asgari ücretli çalışanlara müjde geldi. Bu kapsamda asgari ücretli vatandaşların her ay ödedikleri 375 lira gelir vergisi ve 22 lira damga vergisinin maaşlara eklenmesi bekleniyor. İşte 2021 yılı asgari ücret zammı ve bu konuda merak edilen tüm ayrıntılar…

Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Ocak ayının yaklaşması ile birlikte asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak konusu da milyonlarca asgari ücretli vatandaşın yakından takip ettikleri konu oldu. 2021 yılı asgari ücret zammı için görüşmeler 4 Aralık tarihinde başlayacak.

Bu görüşmelerin Aralık ayının son haftasına kadar devam edeceği bekleniyor. Bu görüşmelerin tamamlanması ardından 2021 yılı için asgari ücret maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli olacak. Bu konuya ilişkin olarak beklentiler ise şu yönde:

Merkez Bankası tarafından yapılan tahminler kapsamında brüt maaşın 3299 lira ve ve net maaşın da 2605 lira olması bekleniyor. Artış oranının geçen yıl ile eşdeğer olması durumunda ise brüt ücretin 3384 lira ve net maaşın da 2673 lira olması bekleniyor.

Asgari ücret ile ilişkili olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Bu kapsamda Zehra Zümrüt Selçuk;  "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum." Açıklamalarında bulundu.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret miktarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Bu kapsamda ne kadar zam olacağı Aralık ayının sonunda belli olacak. Tüm bunlar ile birlikte vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de asgari ücret ek zammı oldu. Asgari ücrete gelmesi beklenen 379 lira ek zam ile ilgili olarak henüz net bir açıklama yapılmamış durumda. Ancak 22 lira damga vergisi ve 375 lira gelir vergisinin de ek olarak maaşlara eklenmesi bekleniyor.

2021 aile yardımı miktarları

Ocak ayı zamlarına ilişkin olarak 2021 aile yardımımiktarları da araştırılmaya başlandı. 2020 AGİ miktarları şu şekildedir:

  1. Bekar 220,62 TL
  2. Evli, eşi çalışmayan 264,75 TL
  3. Evli, eşi çalışmayan, 1 çocuklu 297,85 TL
  4. Evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu 330,94 TL
  5. Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu 375,07 TL
  6. Evli, eşi çalışan 220,62 TL
  7. Evli, eşi çalışan, 1 çocuklu 253,72 TL
  8. Evli, eşi çalışan, 2 çocuklu 286,82 TL
  9. Evli, eşi çalışan, 3 çocuklu 330,94 TL
  10. Evli, eşi çalışan, 4 çocuklu 353 TL
  11. Evli, eşi çalışan, 5 çocuklu 375,07 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.