1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretlilere müjde! 2021 Temmuz asgari ücret zamları belli oldu. 486 TL ek zam…
Asgari ücretlilere müjde! 2021 Temmuz asgari ücret zamları belli oldu. 486 TL ek zam…

Asgari ücretlilere müjde! 2021 Temmuz asgari ücret zamları belli oldu. 486 TL ek zam…

Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 2021 Temmuz ayı içerisinde asgari ücret maaşlarına zam gelecek mi, ne kadar zam gelecek en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.

A+A-

Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 2021 Temmuz ayı içerisinde asgari ücret maaşlarına zam gelecek mi, ne kadar zam gelecek en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Uzman açıklamaları ile beraber temmuz ayı içerisinde asgari ücretli vatandaşlar için gelecek olan zam oranı ile beraber net ve brüt maaş tutarları ne kadar olacağı belli olmaya başladı.

2021 Ocak ayı içerisinde asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için maaşlarına yüzde 21,56 oranında zamlar gelmişti. Söz konusu olarak belirlenen zam ile beraber asgari ücretlerin net maaşları 2 bin 825 TL 90 kuruş olarak açıklandı. Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşların geçinmek konusunda zorluklar olduğunu dile getiren vatandaşlar gelen zam oranını az buldular ve yeniden ek bir zam gelmesi talebinde bulunmuşlardır. Son zamanlarda kulislerden gelen söylentilere bakılacak olduğu zaman 2021 Temmuz ayı içerisinde asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşların maaşlarına zam gelecek mi konusu en çok araştırılanlar arasında yer almaya başladı.

2021 asgari net maaş ücreti

2021 yılının ocak ayı içerisinde maaşlara gelen yüzde 21,56 oranındaki zam ile beraber asgari ücret brüt maaş ödemeleri 3 bin 577 TL 50 kuruşa kadar yükselmişti. Bunun ardından vatandaşların maaşlarının net ödemeleri ise 2 bin 825 TL 90 kuruş olarak açıklandı.

1 Ocak 2016 tarihinden bu sürece kadar gelen düzenlemeler ile beraber bekar ya da eşleri çalışmayan çocuksuz olan vatandaşların maaşları içerisinde AGİ ödemeleri yer alıyor. Fakat eşleri çalışan ve çocukları olan kişilere verilen AGİ ödemeleri ise ayrı bir şekilde ödemeler veriliyor ve buna göre hesaplamalar yapılıyor. 2021 yılı içerisinde vatandaşlara verilen AGİ ödemeleri ve asgari ücret ödemeleri en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.

Vatandaşlar ve uzmanlar tarafından gelen sözlere bakılacak olduğu zaman bir yandan da asgari ücret için ek zam formülleri için beklentiler gelmeye devam ediyor. Kulislerden konu hakkında gelen söylentilere bakılacak olduğu zaman asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlara her ay ödenen 456 TL 13 kuruş gelir vergisi ile beraber 27 TL 15 kuruş damga vergilerinin maaşlara beklentisi devam ediyor. Bu durum karşısında asgari ücretle vatandaşlar için 486 TL ek zam gelmesi söz konusu olabilecek.

Asgari ücrete yeni bir zam gelecek mi?

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar ocak ayında maaşlarına gelen zam oranı ardından geçinmenin zor bir durum olduğunu dile getirdiler. Bu yüzden de maaşlarına her ne kadar sadece yılda bir kere zam gelse bile yeniden bir zam gelmesi taleplerinde bulundular. Söz konusu olan tutar için her ne kadar ek bir zam beklentisi olsa bile maalesef ki söz konusu olmayacak ve bu şekilde devam edecek. 2022 Ocak ayı içerisinde yeniden toplantılar olacak ve asgari ücretle çalışma hayatına devam edecek vatandaşlar için zam gelecek. Bu yıl içerisinde yeni bir zam bulunmayacak. Asgari ücret zam konusu bu yıl olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.